VOC Amsterdam speelt zaterdag de derby tegen SEW

VOC Amsterdam speelt zaterdag de derby tegen SEW
De selectie van VOC Amsterdam

VOC Amsterdam speelt zaterdag de derby tegen SEW

Voor regerend landskampioen en koploper OTTO Work Force/VOC Amsterdam staat zaterdag 13 oktober in de Westfrieslandhal/De Bloesem de Noord-Hollandse derby tegen SEW op het programma.

Keepster Marit Huiberts is nog steeds geblesseerd

Bij VOC Amsterdam is keepster Marit Huiberts nog steeds geblesseerd. Daardoor mag A1 speelster Rinske Steenstra, vorige week nog debuterend in het eerste team van VOC, mee naar Nibbixwoud. Daarnaast is Sam de Borst uit de A1 door Ricardo Clarijs toegevoegd aan de selectie en zal de jongeling naar alle waarschijnlijkheid haar debuut maken op het hoogste niveau. Sam heeft zelfs de leeftijd om in de B1 te keepen.Ricardo Clarijs daarover: ”Sam heeft pas onlangs haar debuut voor VOC 2 gemaakt en nu gaat ze direct er weer een stap bij doen.”

De SEW trainer verwacht geen echte derby sfeer

Ondanks dat SEW uit Noord-Holland komt verwacht de VOC-trainer geen echte derby sfeer. Ricardo Clarijs: ”Het krachtsverschil is te groot voor een echte derby wedstrijd. Maar vergis je niet, SEW is een topclub van weleer. Ze speelden om landskampioenschappen en bekers. Ze spelen nu vooral met eigen jeugd en hebben de pech dat sommige speelsters voor VOC kiezen.”

Bo van Wetering gaat nog van grote waarde zijn voor Oranje

Clarijs vervolgt: “Neem bijvoorbeeld Bo van Wetering. Zij komt van SEW en is een groot talent. Die gaat in mijn ogen in de toekomst nog van grote waarde zijn voor Oranje.

Het belangrijkste voor ons is de focus op de dekking. Voor de jonge goalies maar ook als oefening voor de wedstrijd tegen Quintus die volgend weekend op het programma staat”, aldus de VOC-coach.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

VOC wint van V&L Geleen en past doelstelling aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here