VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE
Zöe Sprengers tussen twee Quintus speelsters. Foto: Henk Seppen / Orange Pictures

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE

Prachtige ontlading in de ‘groen/zwart’ juichende speelsters kring op het speelveld in Sporthal Elzenhagen. De talententrein van VOC Amsterdam, aangevuld met enkele ervaren speelsters, had zojuist de eerste finalewedstrijd van de ‘best-of-three’, in strijd om het Nederlandse landskampioenschap, meer dan terecht gewonnen. In Noord eindigde de wedstrijd van de regerend landskampioen tegen supercup- en bekerwinnaar Quintus in 23-20.

Ondanks het gegeven dat de strijd nog niet is beslist kan het tweede duel op zondag 12 mei in Kwintsheul, VOC de derde Nederlandse titel op rij bezorgen. Maar, dan moet er wel nog één keer een goed resultaat neergezet worden.

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Flitsende start

De ploeg van VOC-trainer Ricardo Clarijs en assistent-coach Sandra van der Baan begon zondag, onder leiding van scheidsrechters Niels Egbers en Ferry van de Beek, in een razend tempo aan de wedstrijd en Quintus leek in die beginfase overrompeld. Tijdens de flitsende start opende routinier Rachel de Haze de score, 1-0. Binnen ‘no time’ stond VOC zelfs op een 6-1 voorsprong.

Marit Huiberts in topvorm

Goals van Bo van Wetering, Amy Oostveen, Lindsey Schrekker en een doelpunt van Nikita van der Vliet, lagen daar onder andere aan ten grondslag. Laatst genoemde speelster scoorde op aangeven van Marit Huiberts. De VOC-goalie keepte zondag een dijk van een wedstrijd en bracht haar assist tot stand na een gooi over de hele as van het veld.

Zwinkels en Van Duijvenbode

De ‘groen/zwarten’ leken op dat moment een beetje te zijn uitgeraasd en Quintus leek beter in de wedstrijd te komen. Door doelpunten van onder andere Quintus-speelsters Zwinkels en Van Duijvenbode gingen beide ploegen met 12-9 de rust in. Dat verschil had minimaler kunnen zijn als Quintus in de middenlinie niet knullig de bal had verspeeld wat door VOC keihard werd afgestraft.

Quintus kon niet doordrukken

Na de rust zorgde alweer Rachel de Haze voor de openingsscore. Sterker nog, ook de tweede goal werd gemaakt door de motor van de Amsterdamse ploeg. Desondanks wilde tegenstander Quintus niet meewerken aan het Amsterdamse feestje. De ploeg uit Kwintsheul bleef het proberen, zag onder meer Daisy Hage scoren, maar was uiteindelijk niet in staat om echt terug te komen in de wedstrijd.

Technisch hoogstandje Rachel de Haze

Aan de kant van VOC bleef De Haze niet alleen doordenderen. Ze verschalkte, tot grote tevredenheid van een aantal dansende VOC toeschouwers, de Quintus goalie met een prachtig bekeken lobje. Een balletje die deed denken aan de goals van ex VOC speelster Dione Housheer.

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE
Deel van het VOC publiek. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nikita, Zoë, Kim en Bo

Voor VOC, dat opponent Quintus niet liet terug komen tot meer dan twee doelpunten, waren onder andere Nikita van der Vliet, Zöe Sprengers, Kim Lunter en Bo van Wetering nog meer van de doelpuntenmakers. Uiteindelijk stond er 23-20 op het scorebord.

Britt van der Baan

Voor de objectieve toeschouwers leuk om te zien dat een vrij jonge ploeg, met als voorbeeld speelster Britt van der Baan, zich staande weet te houden tegen de ervaring van de Quintus speelsters uit Kwintsheul. Het wordt interessant om te zien of VOC volgende week op mentaal vlak is opgewassen tegen de ervaring van Quintus, de steun van het thuispubliek én de druk die het kunnen winnen van een prijs, normaal met zich meebrengt.

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE
Quintus publiek. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Selectie VOC Amsterdam

Marit Huiberts, Mayra de Boer, Lieve vd Linden, Amy Oostveen, Kaylee Römer, Nikita vd Vliet, Britt vd Baan, Kirsten Theron, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Maxime Drent, Britt van Leijden, Lindsey Schrekker, Kim Lunter, Zöe Sprengers, Pien vd Geest, Laura Zeldenthuis en Isa Ternede

Technische staf VOC

Trainer/coach Ricardo Clarijs, assistent trainer Sandra van der Baan, keeperstrainer Patrick Jordaan en medisch Koen Huijgens en Erik van de Raaij

Selectie HV Quintus

Esthter de Vos, Kim van Vliet, Susan de Bakker, Britt Steekelenburg, Daisy Hage, Nicole van Meteren, Angelique van Duijvenbode, Lisanne Zwinkels, Esmee Martens, Anouk Zwinkels, Lois Strik, Iris v. Aalst, Elles Zwinkels, Dorien van Wissen, Sabine Vollebrecht, Paulien Barendrecht, Jill van der Zeijden en Fem Boeters.
Technische staf VOC

Technische staf Quintus

Trainer/coach: René Zwinkels, assistent trainer Neso Saponjic, teambegeleidster Diana Yung en medisch Ricardo v.d. Knaap

Door: Rik Verkaik

VTA Sport