VOC Amsterdam naar de finale!

VOC Amsterdam naar de finale! 

Het is gelukt! VOC Amsterdam heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finalewedstrijden in strijd om de titel in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ricardo Clarijs versloeg na een gelijkspel in de eerste wedstrijd, tegenstander Quintus in de return. Na een fraai schouwspel werd het 24-22. De regerend kampioen is zodoende dichtbij een nieuwe titel. Tijdens de ‘best-of-three’ moeten twee zeges uiteindelijk de doorslag geven tot titelprolongatie. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Dalfsen en Geleen die zondag wordt gespeeld.

Ondanks dat Quintus ook aardige dingen liet zien, waaronder een mooi lobje van Daisy Hage, was de overwinning terecht. De ploegen bleven weliswaar qua scoreverloop dicht bij elkaar, toch zat er meer gif in het spel van een piepjong VOC, speelden ze gevarieerder en waren ze razendsnel in de omschakeling. Quintus daarentegen, verzuimde een groot aantal keer vooruit te verdedigen en had zuiniger moeten zijn in balbezit. Doe je dat niet dan wordt je genadeloos afgestraft door de ploeg uit Amsterdam-Noord.

Bij VOC spelen we om de prijzen

Trainer Ricardo Clarijs gaf na afloop vanuit de kantine zijn visie en wilde van een feestje nog niets weten. Clarijs: “We zitten gezellig in de kantine, ja. Maar we spelen bij VOC om de prijzen. Daar gaat het om. We hebben vandaag 80 procent van de wedstrijd gecontroleerd. We hebben het een aantal keer spannend gemaakt door slordig balverlies en doordat we wat kansen hebben gemist. Daarentegen heb ik geen moment het gevoel gehad dat we de finale niet zouden bereiken.”

Bij VOC was de jonge Bo van Wetering één van de uitblinkers

Bij VOC was de jonge Bo van Wetering één van de uitblinkers. Ze leek verdedigend en aanvallend onuitputbaar en maakte tot tevredenheid van het Amsterdamse publiek een aantal zeer fraaie goals. Ricardo Clarijs: “Bo was verdedigend en aanvallend fantastisch. Echt de beste bij ons vandaag en Sanne deed het in de goal geweldig. En voor Sanne stonden we goed in de dekking.”

Trainer Clarijs wil tijdens de finalewedstrijden vooral van eigen kracht uitgaan

Wie de tegenstander ook gaat worden Clarijs wil in de finalewedstrijden vooral van eigen kracht uit gaan. “Wie de tegenstander ook wordt we gaan van onze eigen kracht uit. Of het nu Dalfsen of Geleen is. Mocht het Dalfsen zijn verwacht ik wel een ander spelend team als in de halve finale van de beker waarin we ze hebben uitgeschakeld. Het zal spannend worden, maar ik heb veel vertrouwen in mijn team”, laat de bevlogen oefenmeester ten slotte weten.

Vreugde bij VOC na afloop van de winst tegen Quintus 

Speelsters VOC Amsterdam

Sanne Leenders, Ashley Landsman, Demi Dijkstra, Lynn Molenaar, Nikita van der Vliet, Talisa Groen, Britt van der Baan, Rachel Piekhaar, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Lindsey Schrekker, Kim Lunter, Zoë Sprengers, Dominique Koppe, Maike Bouwer

Speelsters Quintus

Esther de Vos, Jesse v.d. Polder, Susan de Bakker, Cynthia Grift, Amy Oostveen, Daisy Hage, Angelique v. Duijvenbode, Lisanne Zwinkels, Iva v.d. Linden, Anoek Zwinkels, Iris v. Aalst, Lisa Warmerdam, Lois Stirk en Esmee Martens

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here