VOC Amsterdam in actie tijdens derby tegen SEW

VOC Amsterdam in actie tijdens derby tegen SEW
Foto na het kampioenschap van VOC in 2019. Credits: Orange pictures

Het eerste handbalteam van VOC Amsterdam speelt dit weekend de derby tegen SEW. Terwijl menig handballiefhebber bezig is met de verrichting van de Oranje dames op het WK, starten SEW en VOC op 14 december aan hun Eredivisie ontmoeting in De Bloesem. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechters Lucas van Tricht en Miri Dzemidzic.

Het damesteam dat wordt getraind door Ricardo Clarijs is regerend landskampioen en huidige koploper in de Eredivisie. Er werd elf keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Tegenstander SEW dat wordt getraind door Arthur Langedijk, staat er momenteel iets minder rooskleurig voor.

De ploeg van de ervaren coach bungelt onderin mee in de Eredivisie. Tot dusverre werden er van de elf ontmoetingen maar liefst acht wedstrijden verloren, werd één keer gelijk gespeeld en werden er drie duels gewonnen.

De eerste ontmoeting in de Eredivisie eindigde in een monsterscore. VOC Amsterdam versloeg SEW op 5 oktober met 48-27. De uitwedstrijd in het vorige seizoen werd door de club uit Amsterdam-Noord met 20-43 gewonnen. Tijdens dat duel in Nibbixwoud maakte de jonge speelsters Sam de Borst en Pien van der Geest verdienstelijk hun debuut voor het eerste damesteam van VOC Amsterdam.

Het duel in Nibbixwoud start komende zaterdag om 19:00 uur.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax knock-out in de Champions League