VOC Amsterdam grijpt naast Supercup

VOC grijpt naast Supercup
Supercup VOC tegen Dalfsen Foto: Kristian Giesen Zie ook: kristiangiesenfotografie.nl/

VOC Amsterdam grijpt naast Supercup

Regerend landskampioen SuccesSchoonmaak/VOC Amsterdam heeft naast de eerste prijs van het handbalseizoen 2017/2018 gegrepen. De ploeg van Ricardo Clarijs verloor in Almere het supercup duel met Dalfsen na een spannende strijd net aan met 33-31. In de rust van de wedstrijd leidde de ploeg uit Amsterdam-Noord nog met 17-16. Dalfsen nam echter direct na rust het heft in handen en maakte maar liefst vijf doelpunten op rij, 17-21. VOC-coach Ricardo Clarijs: ”Toen hadden we even geen grip op ze.” De Amsterdamse ploeg bleef vechtlust tonen en naderde Dalfsen zes minuten voor het laatste fluitsignaal nog tot een doelpunt, 29-30. Uiteindelijk sleepte Dalfsen toch de overwinning over de streep, 31-33.

Balen

Na afloop van het duel liet Clarijs weten te balen van het verlies. Clarijs: ”Het was niet nodig. Ik vond dat we teveel kansen hebben gemist en de keeper van Dalfsen keepte erg goed waardoor we eigenlijk niet de wedstrijd konden binnen slepen ondanks dat ik ons zeker niet het mindere team vond. We waren erg aan elkaar gewaagd. Bij vlagen speelden we vandaag goed maar we konden helaas niet doordrukken. Maar ja, uiteindelijk verlies je dan toch. Dat is balen.”

Progressie maken

Clarijs vervolgt: “Ik denk dat we deze wedstrijd wel hadden gewonnen als we niet zoveel open kansen hadden gemist.Ballen die er eigenlijk echt in moeten. Kijk, het was een typische supercupwedstrijd met van beide kanten veel technische fouten, balverlies en we krijgen wat meer doelpunten tegen. Dat vind ik ook normaal in deze fase van het seizoen en niet erg. Waar ik echt van baal en zuur van ben is dat we 1 op 1 de ballen niet afmaken. Dat heb ik tijdens de eindfase van het vorige seizoen ook teveel gezien. Daar gaan we aan werken. Daar wil ik met dit team progressie maken.”

Vertrouwen

“Tuurlijk is het balen vandaag maar ik heb veel zin en vertrouwen in dit seizoen met VOC. Het is een hartstikke talentvolle groep. De selectie is een mix met een hele hoop jonge talentvolle meiden die in allerlei oranje lichtingen onder de 19 en onder de 17 zitten. Dat samen met een aantal spelers met ervaring die wat ouder zijn denk ik dat we een mooie basis hebben om een goed seizoen te gaan draaien. Het gaat goedkomen hoor. Je merkt alleen dat we nu nog wat zoekende zijn omdat we pas een week samen trainen met de volledige groep. Veel meiden hadden interlandverplichtingen”, aldus de oefenmeester van VOC.

Debutante

Bij de Amsterdammers maakte de pas 16-jarige Britt van der Baan haar debuut. Van der Baan is één van de twee speelsters die na het vertrek van Nathalie Hendrikse werd doorgeschoven naar de selectie. Clarijs: ”Britt konden we vandaag kort laten debuteren en dat deed ze verdienstelijk. Ze ontwikkelt zich goed als linkshandige speelster. Ze is net terug van het EK en Eyof (European Youth Olympic Festival) met oranje u17 en heeft daar en op trainingen een goede indruk gemaakt. Op basis daarvan hebben we haar laten debuteren. Een mooie 1e stap richting een succesvolle handbal carrière waar ze natuurlijk wel zelf keihard voor moet werken. Ze is pas 16 jaar. Dat zijn de mooie dingen.”

Vertrek Nathalie Hendrikse

“Het vertrek van Hendrikse was natuurlijk vervelend zo voor aanvang van het seizoen maar we gunnen haar die transfer van harte. Kijk, Nederland is een opleidingsland dat moet je goed onthouden. En VOC dat is een opleidingsclub pur sang. Kijk maar naar het aantal speelsters dat in de jong oranje selecties spelen. Dat zijn er een hoop. Ook naar hoeveel oud-speelsters nu bij Dalfsen spelen. Momenteel zijn dat er 4 of 5. En alle speelsters die in het buitenland spelen. Daar zijn meer financiële mogelijkheden dus ik begrijp dat ook. Toch streven wij er bij VOC naar dat speelsters zo lang mogelijk bij ons blijven. En we zijn keihard bezig om als club stappen te maken en het speelsters zo aantrekkelijk mogelijk te maken om bij VOC te handballen”, aldus de enthousiast vertellende jonge handbalcoach.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel ook interessant: VOC Amsterdam de terechte kampioen van Nederland.

Blijf op de hoogte via onze Social Media kanalen:

Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat: vrijetijdams