Strijd om kampioenschap gaat voor VOC Amsterdam nu echt losbarsten

Strijd om kampioenschap gaat voor VOC Amsterdam nu echt losbarsten
De titelstrijd gaat nu echt beginnen!

Strijd om kampioenschap gaat voor VOC Amsterdam nu echt losbarsten

Zaterdagavond gaat voor VOC Amsterdam de strijd om titelprolongatie in de Eredivisie echt beginnen. De regerend landskampioen neemt het in de eerste wedstrijd van de halve finale op tegen VZV.

Laatst genoemde club snoepte als één van de weinige teams punten af van de ploeg van Ricardo Clarijs. In ‘t Veld werd het 25-25. Grote afwezige bij de ploeg uit Amsterdam-Noord is sterspeler Bo van Wetering. Zij kampt al enige tijd met een hardnekkige blessure.

Trainer Clarijs, laat vanuit zijn auto, onderweg naar de laatste training in Sporthal Elzenhagen, weten naar de eerste ontmoeting uit te kijken. “We hebben er heel veel zin in. Helemaal na die lange periode zonder competitiewedstrijden. Vanavond zetten we de puntjes op de i en dan gaan we morgen naar ‘t Veld.

Ik heb vertrouwen in onze ploeg, maar vindt dat VZV het dit seizoen uitstekend gedaan heeft. Morgen verwacht ik een gelijk opgaande wedstrijd. VZV heeft een goed team met een uitmuntende keeper. En, ze zijn sterk in de omschakeling. Het feit dat ze de ‘underdog‘ rol innemen mag. Maar, in mijn ogen doen ze zichzelf daar wel tekort mee.

De ploeg uit ’t Veld maakte een stormachtige ontwikkeling door. Met grotendeels dezelfde selectie belandde VZV vorig seizoen nog in de degradatiepoule. Dit seizoen kwamen er ‘slechts’ drie nieuwe speelsters bij, “maar we zijn zes keer in de week in plaats van vier keer gaan trainen. “Fysiek zijn we veel sterker nu, we houden het tempo beter vast en we hebben een gestructureerd krachtprogramma”, liet trainer Schulte onlangs doorschemeren aan VTA Sport.

Volgende week zaterdag 13 april is de terugwedstrijd van deze halve finale.

Door: Rik Verkaik

VTA Sport