Ricardo Clarijs daags na Europese uitschakeling: ‘Quintus gedoodverfde titelkandidaat’

Ricardo Clarijs daags na Europese uitschakeling: ‘Quintus gedoodverfde titelkandidaat’
OTTO Workforce/VOC Amsterdam op weg naar Slowakije. Photocredits: VOC!
Ricardo Clarijs daags na Europese uitschakeling: ‘Quintus gedoodverfde titelkandidaat’

Een piepjong OTTO Workforce/ VOC Amsterdam heeft tijdens de Europacup ontmoetingen tegen IUVENTA Michalovce niet voor een stunt weten te zorgen. De regerend landskampioen uit Nederland speelde twee duels tijdens de kwalificatie ronde van de EHF Cup tegen IUVENTA Michalovce in Slowakije. Zaterdag werd er met 37-24 verloren en zondag was het 30-26 in het voordeel van de handbaldames uit Slowakije.

De club uit Noord kent een piepjonge talentvolle selectie

Dat er Europees niet werd gewonnen was voor trainer Ricardo Clarijs geen verrassing. “We hebben een enorm jonge ploeg met speelsters tussen de 18 en 21 jaar, en spelen tegen een ervaren team met goede speelsters. Zij zouden denk ik in Nederland kampioen worden. Bij ons is er na vorig seizoen een hoop ervaring vertrokken. Wij hebben nu één routinier en dat is Rachel de Haze. Ze had nog niet getraind maar deed de tweede wedstrijd wel mee. Dat zie je dan in het team positief terug.”

Spelers hebben qua ontwikkeling drie jaar nodig

“Onze selectie was vorig seizoen sterker. Maar, dat is niemand aan te rekenen. Spelers hebben qua ontwikkeling ongeveer drie jaar Eredivisie ervaring nodig totdat ze op het maximale van hun kunnen gaan spelen. En dan gaan ze vanuit Nederland grotendeels naar het buitenland om daar in de competities te spelen. Die hebben simpelweg meer te bieden. Daar kun je dus niks aan doen.”

Quintus is de gedoodverfde titelkandidaat

“Het aankomende seizoen denk ik dat Quintus kampioen zal worden. Zij hebben de beste ploeg met de meeste ervaring. Het is één lichting en die spelen al jaren samen. Dat is ook een vriendinnenteam. Maar Dalfsen is ook kandidaat”, blikt OTTO Workforce / VOC Amsterdam trainer Ricado Clarijs, verrassend genoeg vooruit op de komende Eredivisie.

De uitdaging wordt met dit jonge team alleen maar groter

“Neemt niet weg dat ik blij ben met onze selectie. Deze selectie bestaat uit grote Nederlandse talenten. Als voorbeeld geef ik Nikita van Vliet die een fantastisch jeugd WK heeft gespeeld. En de uitdaging wordt met dit jonge team wel groter. Ontwikkeling qua spel van het team en individuele vooruitgang bij de speelsters zijn de belangrijkste pijlers. We moeten groeien. Qua resultaat gaan we alles in het werk stellen om de finalewedstrijden van de play-offs te behalen”, aldus de fanatieke trainer van VOC.

De ‘groen/zwarte’ sportploeg uit Amsterdam-Noord speelt komende zaterdag 15 september thuis tegen VZV. In sporthal Elzenhagen is de aanvangstijd 19:30 uur. Er zijn nog kaarten voor deze wedstijd. Geïnteresseerden kunnen deze kopen bij binnenkomst in de sporthal.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

OTTO Workforce/VOC Amsterdam grijpt naast supercup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here