Oranje U17 prolongeert mede dankzij VOC-talenten Europese titel Beach

Oranje U17 prolongeert mede dankzij VOC-talenten Europese titel Beach
Oranje U17. Foto: Gabrielle van Duivenbooden

Oranje U17 prolongeert mede dankzij VOC-talenten Europese titel Beach

De dames handbalsters van Oranje U17 zijn opnieuw Europees Beach kampioen geworden. In Zagreb wisten de jeugdige talenten in de laatste seconde van de finalewedstrijd met Portugal het duel in Nederlands voordeel te beslissen.

Amsterdamse eer

Voor Amsterdam werd in Zagreb de eer hooggehouden door drie jonge speelsters van VOC Amsterdam. Jessie van de Ruit, Lieke van der Linden en Nyah Metz maakte deel uit van de succesvolle selectie die zondag 18 juni op het zand in Kroatië de tweede Europese titel op rij wisten te veroveren. Ook waren ‘namens Amsterdam’ Harald Mulder, bij VOC trainer van de C jeugd en het derde elftal samen met de bij Aristos Amsterdam onlangs gestopte speler Serge ter Horst, als trainers betrokken bij de knappe Nederlandse prestatie.

Oranje U17 prolongeert mede dankzij VOC-talenten Europese titel Beach
De VOC kampioenen. Van links naar rechts: Nyah Metz, Lieke van der Linden (keepster) en Jessie van de Ruit
Foto: Anette van der Linden

Poulewedstrijden

Tijdens de poule wedstrijden werd door de speelsters van Oranje gewonnen van Ukraine, Polen, Duitsland, Roemenië en Hongarije.

De kwart- en halve finale

In de kwartfinale won de ploeg van Mulder en Ter Horst zonder al te veel moeite met 2-0 van Litouwen waarna het in de halve finale wedstrijd opgenomen moest worden tegen Duitsland, waar eerder tijdens de poulewedstrijden al mee was afgerekend. Op zondagmorgen werd ook het tweede duel tegen de Duitsers gewonnen. Na het nemen van shoot-outs kwam het Nederlandse handbalteam uiteindelijk als winnaar uit de bus en mocht het team zich voor het tweede jaar op rij gaan opmaken voor de finale.

Finale

De finalewedstrijd leek ook lange tijd net als de halve finale wedstrijd tegen de Oosterburen op shoot-outs af te stevenen maar een seconde voor tijd maakte Oranje U17 tegen opponent Portugal de allesbeslissende 19-18 waarna de Europese titel prolongatie een feit was en het feest in Kroatië los brak.

De Europese kampioenen

Lisanne Bakker (Maedilon/VZV), Anna Buter (Maedilon/VZV), Marit van Ede (FIQAS/Aalsmeer), Zoe van Giersbergen (Westfriesland/SEW), Lynn Klesser (Maedilon/VZV), Amber van der Meij (S.V. Zeeburg), Jessie van de Ruit (Succes Schoonmaak/VOC), Noa Wijnmaalen (Eurobottle/Voorwaarts), Lieke van der Linden (Succes Schoonmaak/VOC) en Nyah Metz (Succes Schoonmaak/VOC).

WK

Van dinsdag 11 juli t/m zondag 16 juli vindt het WK Beach Handbal plaats in Mauritius. Dan hopen de dames het succes van Kroatië een mooi vervolg te kunnen geven.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Dione Housheer sportmoment van de maand