NOG GEEN BESLISSING BIJ ‘BEST-OF-THREE’ TUSSEN DALFSEN EN VOC

Er is nog geen beslissing gevallen bij de ‘best-of-three’ tussen Dalfsen en VOC. De ploegen moeten na zondagmiddag nog één keer de strijd tegen elkaar aan gaan om te beslissen wie zich kampioen van Nederland 2016/2017 mag gaan noemen. Het team uit Amsterdam-Noord had na de overwinning tijdens de eerste ‘best-of-three’ wedstrijd tegen Dalfsen, aan een zege genoeg om sinds zes jaar het kampioenschap in Amsterdams voordeel te beslissen. Echter bleek Dalfsen zondagmiddag te sterk en verloren de ‘Groenen’ de tweede wedstrijd tijdens de finale serie terecht met 28-24.

De ploeg uit Amsterdam-Noord werd zondagmiddag door een paar honderd toeschouwers, die de ploeg per auto en bus achterna reisde, gesteund. De vereniging had via Handbalvereniging Volendam twee touringcars geregeld. Met één bus werden de speelsters opgehaald bij een ‘boerderij’ vlakbij Dalfsen waar de ploeg was blijven overnachten om zich zodoende uitgerust voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. De andere bus reed vooruit richting sporthal ‘de Trefkoele’ om de ploeg in erehaag op te wachten en succes te wensen voor het topduel met regerend landskampioen Dalfsen. Van de meegereisde fans was overigens vrijwel niemand er, evenals interim-trainer Ricardo Clarijs, van overtuigd dat het een makkelijke middag zou worden, omdat de duels tegen Dalfsen doorgaans bol staan van de spanning en vaak in Overijssels voordeel worden beslist.

De beginfase van de wedstrijd begon voor de ‘Noorderlingen’, die vanaf de tribune door de meegereisde fans werden toegejuicht, voortvarend. De ploeg kwam op 7-4 voorsprong maar zag hierna dat Dalfsen door een sterk collectief toch verdient met een 15-11 voorsprong richting de theepauze kon gaan.

In de tweede helft ging de ploeg uit Overijssel door met waar het voor de rust was geëindigd. Dalfsen was trefzeker in de aanvallen en de keren dat VOC eruit kwam, was keepster Yara ten Holte met bewonderenswaardige reddingen de grote sta-in-de-weg voor de ploeg uit Noord. En ook al wilde VOC wel en ontbrak het niet aan vechtlust en inzet, het leek allemaal op het laatste moment gewoonweg net niet te lukken.

Na afloop van de wedstrijd had interim-trainer Ricardo Clarijs flink de balen van het verlies. Clarijs: ”Dit is balen. Ik vond ons vandaag vooral niet doeltreffend genoeg waardoor we niet konden inlopen op Dalfsen”.

Zaterdag staat er voor zowel VOC als Dalfsen de wedstrijd van de waarheid op het programma. Doordat beide teams nu een wedstrijd hebben gewonnen zal een laatste wedstrijd gaan beslissen wie zich tot kampioen van Nederland mag laten kronen.
De Amsterdammers hebben het thuisvoordeel maar overwegen de wedstrijd vanwege de capaciteit in Sporthal Elzenhagen en financiële beweegredenen te spelen in de sporthal van Handbalvereniging Volendam welke plaats biedt aan meer toeschouwers. In tegenstelling tot Dalfsen, waar enkele selectieleden zelfs een auto van de club hebben en er door lokale ondernemers flink lijkt te worden gesponsord, kunnen ze de kaartjes opbrengst bij VOC goed gebruiken om de continuïteit binnen de vereniging te kunnen waarborgen. Ondanks het feit dat VOC een eredivisie club is en er een topsport klimaat heerst kan de club de steun van nieuwe sponsors nog steeds goed gebruiken.

Wanneer bekend wordt gemaakt of er in Amsterdam-Noord of in Volendam wordt gespeeld is tot op heden nog niet bekend.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd nieuws:

Winnende goal Sharon Bouter en ontlading na afloop van VOC tegen Dalfsen