Koploper VOC in actie tegen West Friesland SEW

Koploper VOC in actie tegen West Friesland SEW
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Koploper VOC in actie tegen West Friesland SEW

VOC Amsterdam komt zaterdagavond voor de derde keer in 2019 binnen de lijnen voor de competitie. Na twee achtereenvolgende monsterzeges tegen respectievelijk Foreholte (45-22) en DSVD (20-49) wacht zaterdag in Sporthal Elzenhagen de wedstrijd tegen West Friesland SEW. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 20-43 in het voordeel van VOC Amsterdam. Die wedstrijd werd gespeeld in oktober van 2018.

Debuut van Sam de Borst en Pien van der Geest

Bij de regerend landskampioen debuteerde destijds Sam de Borst en Pien van der Geest. Coach Clarijs destijds over deze twee debutanten: “Sam de Borst keepte de eerste 40 minuten. Dat heeft ze verdienstelijk gedaan. Pien is linkshandig en zodoende hebben we met VOC meer opties aan de linkerkant. Ze speelde stabiel in de verdediging en had enkele mooie afstandsschoten.”

Na SEW wacht de topper tegen Quintus

Het is nog maar de vraag of VOC Amsterdam er zaterdag vol in gaat klappen. De volgende wedstrijd is namelijk het absolute topduel uit tegen Quintus. VOC staat op de eerste plek met Quintus daar heel dicht achter. Quintus verloor in 2018 het eerste competitieduel tegen VOC Amsterdam, maar zal er ongetwijfeld alles aan gaan doen de punten dit keer in eigen huis te houden.

vrijetijdamsterdam.nl