Handbalsters van VOC verliezen bij Dalfsen

Handbalsters van VOC verliezen bij Dalfsen
Dalfsen - VOC Foto: Kristian Giezen

De handbalsters van VOC zijn zaterdagavond tegen de eerste nederlaag in de kampioenspoule van de play-offs aangelopen. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkend trainer/coach Bert Bouwer verloor uit bij Dalfsen met 27-20. Het team uit Amsterdam-Noord blijft desondanks aan de leiding in de poule met één punt meer dan achtervolger Dalfsen.

De wedstrijd

Tijdens de topwedstrijd waarin beide ploegen elkaar zoals gebruikelijk weer weinig ruimte gaven en tot vermaak van het publiek de fysieke duels niet werden geschuwd gingen beide ploegen met 11-9 rusten. Ook na de theepauze kregen de toeschouwers weer vermakelijk handbal te zien met duels op het scherpst van de snede en bleef het spannend tot 14-10. Dalfsen liep hierna uit en VOC zette alles op alles om dichterbij te komen maar mede door goed verdedigend werk van de thuisploeg lukt het VOC niet om het gat te dichten. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 27-20 van regerend kampioen Dalfsen.

Ongeslagen status

Het verlies betekende voor VOC het einde van een oppermachtige reeks van 21 competitie- en bekerwedstrijden op rij zonder verlies. Het laatste verlies, voor de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond tegen Dalfsen, was in het vorige jaar op 1 oktober 2016. Toen was Dalfsen met 24-25 de winnaar in Noord.

Resterende wedstrijden

De ‘groen/zwarten’ spelen tijdens de kampioenspoule van de play-offs nog vier wedstrijden. Zaterdag 15 april thuis tegen VZV, maandag 17 april uit tegen SEW, zaterdag 22 april thuis tegen Venlo en op zaterdag 29 april staat de uitwedstrijd tegen Quintus op het programma.

Stand kampioenspoule

Ranking Team  Gespeeld Punten 
1 VOC  6 16
2 Dalfsen 6 15
3 Quintus 5 10
4 SEW 6 6
5 Venlo  6 5
6 VZV  5 3

 

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams