Handbalspeelster Nathalie Hendrikse ook aankomend seizoen prof in Noorwegen

Handbalspeelster Nathalie Hendrikse ook aankomend seizoen prof in Noorwegen
Actiefoto Nathalie Hendrikse.
Handbalspeelster Nathalie Hendrikse ook aankomend seizoen prof in Noorwegen

Leuk sportnieuws uit Noorwegen. Nathalie Hendrikse, voormalig handbalster bij OTTO Workforce/VOC Amsterdam en op dit moment spelend als prof bij Gjerpen HK in de hoogste Noorse handbalcompetitie blijft ook het aankomende seizoen speelster van de Noorse sportclub.

“Mijn vorige contract was een 1+1 jarig contract en ik heb een nieuw (verbeterd) contract getekend voor het aankomende seizoen. Dat betekent dat ik nog zeker 1 jaar verder ga bij Gjerpen HK in Noorwegen. Ik ben er super blij mee”, laat Nathalie Hendrikse ons enthousiast weten vanuit Noorwegen.

De vaak onuitputtelijke Nathalie Hendrikse wist zich te herpakken

De vaak onuitputtelijke Nathalie Hendrikse wist zich in Scandinavië na een stroeve start met weinig speelminuten alsnog te herpakken. “We hebben vorig seizoen veel punten gepakt nadat we (na de winterstop) van coach zijn gewisseld. Dit was ook voor mijn speelminuten gunstig en ik hoop dat we deze stijgende lijn kunnen doorzetten in dit seizoen. Ik hoop dat we het komende speeljaar de prestatie van het afgelopen seizoen kunnen verbeteren. Helaas zijn we wel twee belangrijke speelsters verloren, maar ik hoop dat we dit goed kunnen invullen met onze nieuwe Deense speelster en wat jonge meiden.”

Handbalspeelster Nathalie Hendrikse ook aankomend seizoen prof in Noorwegen
Nathalie Hendrikse moest in het begin nog vaak vanaf de kant toekijken.

Keihard trainen met veel krachttraining en looptraining

Nathalie is in Noorwegen al een tijd bezig met de voorbereiding op het seizoen 2018/2019. “Onze voorbereiding bestond uit twee delen. Het eerste gedeelte was voor de zomervakantie en duurde 5/6 weken. Dit was vooral keihard trainen met enorm veel krachttraining en looptraining. Dit waren gemiddeld 12-15 trainingen per week. Hierna volgde een zomervakantie van 5 weken waarin van ons verwacht werd dat we elke week 4 looptrainingen, 4 krachttrainingen en 3 andere sportieve maar rustige trainingen volgden. Na de vakantie hadden we 4 weken om ons klaar te stomen voor de competitie. Deze voorbereiding bestond voornamelijk uit handbaltrainingen en oefenwedstrijden. Per week was dit ongeveer 2-3 wedstrijden, 4-5 handbaltrainingen en 2-3 zware krachttrainingen! Het zijn pittige weken, maar zo ben je wel topfit voor het seizoen start!”

Pas na de top 4 verwachten we echt te gaan vlammen

“Ons seizoen is 1 September gestart. De voorbereiding was keihard trainen, maar nu zijn we topfit en klaar voor de competitie! Helaas hebben we onze eerste wedstrijd geen punten kunnen pakken, maar we verwachten dit de eerste weken ook niet. Het is een lastige start met direct alle wedstrijden tegen de verwachte top 4, maar misschien kunnen we hier en daar voor een leuke verrassing zorgen. Na deze wedstrijden zijn we klaar voor de voor ons belangrijkere wedstrijden en gaan we zeker onze punten pakken”, aldus Nathalie Hendrikse vertellend vanuit Noorwegen.

Over Nathalie Hendrikse

Nathalie Hendrikse speelt al handbal sinds haar 4e jaar. Met OTTO Workforce/VOC Amsterdam werd ze in het seizoen 2016/2017 kampioen van Nederland. In een drieluik met Dalfsen pakte VOC uiteindelijk de titel. Na dit succesvol verlopen seizoen met de sportclub uit Amsterdam-Noord bedong ze een transfer naar Gjerpen HK dat uitkomt in de hoogste Noorse handbalcompetitie. Daar is Nathalie nu professioneel handbalster. Daarnaast houdt Nathalie van het maken van heerlijke gerechtjes, fitnessen, hardlopen en reizen. In de zomer van 2017 is Nathalie gestart met haar eigen website om zo mensen nóg beter te laten zien wat haar dagelijks bezig houdt. Daarnaast probeert ze mensen te inspireren met sport, food, lifestyle en travel wanneer je deze inspiratie zelf even kwijt bent!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Blog Nathalie Hendrikse: 5 weetjes over mij