Handbal: VOC Amsterdam blijft fier aan kop

Handbal: VOC Amsterdam blijft fier aan kop

Door: Rik Verkaik

De handbalploeg van VOC Amsterdam blijft ook na de tweede speelronde in de kampioensgroep van de play-offs fier aan kop staan. De ploeg van coach Bert Bouwer en assistent-trainer Sandra van de Baan wonnen uit in ’t Veld van dorpsclub VZV met 26-33.

Rachel de Haze  

VOC aanjager Rachel de Haze bleef met een lichte blessure aan de kant, maar dat was volgens voorzitter André Zeldenthuis niet de enige reden dat ze aan de kant bleef. “We willen De Haze graag sparen voor de wedstrijden waar het er echt om gaat. Tegelijkertijd is het leuk dat we andere speelsters nu ook een kans kunnen geven.”

De wedstrijd

De ploeg uit Amsterdam-Noord speelde tegen VZV niet één van de beste wedstrijden. “Het was voor VOC een wat matige en rommelige wedstrijd met veel technische fouten. We waren wel beter, maar dat kwam met name omdat we een bredere bank en meer getalenteerde speelsters hebben. Zodoende konden we de wedstrijd toch vrij eenvoudig winnen. De eerste helft ging redelijk gelijk op en eindigde in 11-15. Voor het publiek in ’t Veld was het een leuke wedstrijd omdat VZV gedurende de hele wedstrijd redelijk in het spoor bleef en ze het allang fijn vonden dat we geen 15 of 20 punten voorsprong hadden”, aldus Zeldenthuis.

Goede speelsters  

De VOC voorzitter prees na afloop van het duel het optreden van een aantal speelsters. Zeldenthuis: “Bo van Wetering speelde een sterke wedstrijd en zorgde ongeveer voor tien doelpunten. Dione Housheer was bij ons ook lekker op dreef en Sharon Bouter deed het erg goed als invalster van De Haze. Ook waren zowel de keeper van VZV en onze eigen keeper Sanne Leenders vandaag in goede doen.”

Arbiters

De arbiters in de Eredivisie staan de laatste tijd vaak negatief in de schijnwerpers maar Zeldenthuis vond dat vandaag de leidsmannen de wedstrijd goed onder controle hadden. “In het begin waren ze nog wat te streng. Met name in de tweede helft werd de wedstrijd goed aangevoeld en mocht er vaker doorgespeeld worden. Dat kwam de wedstrijd zeker ten goede.”

Uiteindelijk won de Amsterdamse ploeg de wedstrijd met 26-33 en daardoor blijft VOC dé te kloppen ploeg in de kampioensgroep van de play-offs.

Zaterdag 11 maart om 19:30 uur staat voor de ‘groen/zwarten’ de thuiswedstrijd in Sporthal Elzenhagen tegen SEW op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams