Eerste halve finale duel tussen Dalfsen en Quintus eindigt gelijk

Eerste halve finale duel tussen Dalfsen en Quintus eindigt gelijk
Monique Tijsterman. Photocredit: Sportfoto Oost

Eerste halve finale duel tussen Dalfsen en Quintus eindigt gelijk

Zondagmiddag werd in Overijssel de eerste halve finale wedstrijd om het algeheel Nederlands kampioenschap gespeeld. Het duel tussen MJ Dalfsen en Quintus eindide in een gelijke stand, 22-22. Volgens RTV Oost liet thuisspelende ploeg Dalfsen de overwinning in de slotfase glippen.

‘In eigen huis leek de ploeg van Monique Tijsterman af te stevenen op een eenvoudige zege, maar vijf seconden voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte’, schrijft RTV Oost.

Dalfsen keek een kwartier voor tijd tegen een riante 19-13 voorsprong aan. Desondanks kwamen de bezoekers uiteindelijk terug tot 22-22. De return tussen beide topploegen wordt op donderdag 18 april in Kwintsheul gespeeld.

De tweede halve finale gaat tussen regerend landskampioen VOC Amsterdam en handbalvereniging Maedilon/VZV. De eerste wedstrijd wordt op 6 april gespeeld aan de Rijdersstraat in ‘t Veld. De terugwedstrijd vindt op 13 april plaats in Sporthal Elzenhage.

VTA sport interviewde onlangs VZV trainer Rolf Schulte. “Bij VZV zit het altijd helemaal vol. Het scheelt dan toch wel als wij onze steun straks eerst hebben. VOC is meester in het afstraffen van fouten. Slechte passes en schoten worden keihard afgestraft in de omschakeling. Daar zijn zij het beste in van de competitie”, liet de VZV-coach in het interview onder andere weten.

VTA Sport