Eenvoudige zege VOC tegen SEW
Sporthal Elzenhagen. VOC - SEW. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC heeft ook de derde wedstrijd op rij tijdens de kampioenspoule van de play-offs winnend weten af te sluiten. De ploeg van coach Bert Bouwer versloeg thuis in Sporthal Elzenhagen opponent SEW met 32-18.

Zoals wel vaker tijdens het afgelopen seizoen keek de ploeg uit Amsterdam-Noord al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. De bezoekers stonden binnen 4 minuten speeltijd al met 0-4 voor waarna Dione Housheer en Bo van Wetering ervoor zorgden dat de stand weer werd terug werd gebracht tot 3-4.

Daarna ging het tot ongeveer 12 minuten spelen en een gelijke stand van 7-7 gelijk op waarna VOC weer het heft in handen kreeg en onder meer door een aantal mooie goals van de goed spelende Zoë Sprengers met 16-11 de rust werd bereikt.

In de tweede helft kwamen de ‘groen/zwarten’ niet meer in de problemen en werd de voorsprong eenvoudig uitgebouwd tot 32-18.

Zaterdag 25 maart gaat VOC op bezoek in Limburg voor de wedstrijd tegen Venlo. Een week daarna op zaterdag 1 april staat er in Amsterdam-Noord de topwedstrijd tegen Quintus op het programma.

Speelsters VOC Amsterdam

Martine Hoogewoud, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen, Nathalie Hendrikse, Quinty van der Horst, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Tanitha Mooijer, Nikita v.d. Vliet, Zoë Sprengers, Dominique Koppe, Maike Bouwer en Zola Amsen

Begeleiding

Bert Bouwer, Sandra van de Baan, Martijn Cappel, Daan Pronk en Lenneke van der Meer

Speelsters SEW

Jorien Kooij, Annemarie van Kampen, Floor Smit, Amy Oostveen, Sharon Klein, Sylvia Zwarthoed, Lisa Bos, Britt Holster, Miranda Hooiveld, Sharon Noordermeer, Laura Zeldenthuis, Karin Spijkerman en Kim Groen

Begeleiding

Ronald van der Kamp, Monique Smit en Esther Bijl

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams