Amsterdam-Noord maakt zich op voor bekerkraker tussen VOC en Dalfsen

Amsterdam-Noord maakt zich op voor bekerkraker tussen VOC en Dalfsen
Credits: Jaap van der Pijll

Amsterdam-Noord maakt zich op voor bekerkraker tussen VOC en Dalfsen

Amsterdam-Noord maakt zich langzamerhand op voor de bekerkraker in Sporthal Elzenhagen. Dinsdagavond strijden de aartsrivalen VOC en Dalfsen om een halve finaleplek in het landelijke bekertoernooi. Aan de wedstrijd die van oudsher betiteld mag worden als dé kraker der Nederlandse handbalploegen, zit deze keer een wel héél speciaal en droevig tintje.

Het dorp uit Overijssel werd onlangs ‘opgeschrikt’ met het nieuws dat in totaal maar liefst 10 van de 18 selectiespeelsters zullen moeten worden vervangen, omdat ze ofwel naar het buitenland (willen) vertrekken, ofwel hebben aangegeven met handbal te zullen stoppen. Daarnaast heeft het bestuur te maken met het vertrek van de huidige trainster/coach. Mede door deze omstandigheden hangt de sportieve toekomst van de ‘rood/gelen’ aan een zijden draadje. Het is allerminst onzeker of ze de komende jaren in de top van de Eredivisie mee kunnen blijven draaien.

Kan zomaar één van de laatste topontmoetingen zijn

Het kan dus betekenen dat de wedstrijd van dinsdagavond één van de laatste topduels tussen beide ploegen zal zijn. En die wedstrijd die willen beide ploegen maar al te graag winnen. Dalfsen-coach Monique Tijsterman liet onlangs voor het competitietreffen tussen beide teams doorschemeren dat het duel van dinsdagavond hoger op de prioriteitenlijst staat dan afgelopen competitieduel.

Amsterdam-Noord maakt zich op voor bekerkraker tussen VOC en Dalfsen
Monique Tijsterman tijdens laatste VOC – Dalfsen. Credits: Jaap van der Pijll

Daarentegen is te verwachten dat VOC-coach Clarijs en zijn dames ook koste wat het kost als winnaar van het veld willen stappen. De ‘groen/zwarten’ zijn in de Eredivisie en het bekertoernooi nog ongeslagen, en alhoewel het geen ‘must’ is proberen ze toch ongeslagen de eindstreep te behalen.

Hét affiche der affiches start dinsdagavond 12 maart om 20:00 uur in Sporthal Elzenhagen. Publiek dat nog niet in het bezit is van een toegangskaart kan deze aan de deur van Sporthal Elzenhagen kopen.

Geschreven door: Rik Verkaik

VTA Sport