Amsterdam-Noord maakt zich klaar voor handbalderby

Amsterdam-Noord maakt zich klaar voor handbalderby
Landskampioen VOC komt zaterdag in actie tegen Volendam. Foto credits: Orange Pictures

Handballiefhebbers in Amsterdam-Noord verheugen zich op de handbalderby tussen VOC en Volendam. De landskampioen én regerend titelhouder bij de vrouwen ontvangt zaterdag in Sporthal Elzenhagen opponent Volendam.

Groen/zwarte talententrein

De ‘groen/zwarte’ talententrein van Ricardo Clarijs en Rachel de Haze liep afgelopen weekend voor de eerste keer ‘averij’ op. Na negen ongeslagen competitie duels werd zondag voor de eerste keer gelijk gespeeld. De wedstrijd tegen HandbaL Venlo eindigde in 33-33.

Volendam won vier keer in de competitie

Volendam doet het voor het eerste jaar niet onaardig. Tot dusverre werden er vier van de tien wedstrijden winnend afgesloten. Garage Kil/Volendam promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste Nederlandse handbalniveau. De handbalclub zou eigenlijk een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen Morrenhof Jansen/Dalfsen, maar door het terugtrekken van de Eredivisie-licentie van de eerste damesploeg uit Overijssel, kon de champagne al zonder te spelen ontkurkt worden.

Champagne kon destijds terecht ontkurkt worden

Het feest van de Oranjehemden was overigens wel terecht. De damesselectie van de handbalclub promoveerde namelijk vier keer op rij. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de dames- en herenselectie van Volendam op het hoogste niveau spelen.

Toegangskaarten

De wedstrijd tussen VOC en Venlo start zaterdagavond om 19:30 uur. Er zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Deze kunnen gekocht worden bij de entree van Sporthal Elzenhagen.

Amsterdam-Noord maakt zich klaar voor handbalderby

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd blog:

VOC Nieuws ’60 minuten lang voor onze club uit Amsterdam