Triathlon vindt midden in de stad plaats
Rivier de Amstel Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Triathlon vindt midden in de stad plaats

Zaterdag 17 juni staat midden in Amsterdam een langeaftstandstriathlon gepland. In het water van de Amstel zal gezwommen worden en per fiets wordt het prachtige natuurgebied van Amstelland aangedaan. De deelnemers fietsen onder andere langs de Vinkeveense plassen en de Amstel. Teruggekomen in Amsterdam worden er vervolgens twee of vier ronden langs karakteristieke woonboten in de stad gelopen.

De organisatie

De organisatie van het evenement is een krachtenbundeling van sportmarketingbureau SportVibes en triathlonspecialisten Amsterdam Sport Events. Zij krijgen steun van de Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Triathlon Bond.

De Triathlonsport

De triathlonsport wordt groter en groter, helemaal in Nederland. Deze enorme groei zorgt ervoor dat Amsterdam volgens de organisatie van de triathlon niet kan achterblijven en een grote, internationaal georiënteerde triathlon huisvest: TRIAMSTERDAM! De organisatie van het evenement heeft aangegeven enorm trots te zijn dat het event in de stad plaats vindt.

Starttijden

Zaterdag 17 juni starten de deelnemers met de uiterst sportieve toch in Amsterdam. Ze beginnen al vroeg in de ochtend volgens de volgende tijden:

08.00 uur start Halve Afstand : 1,9 km zwem – 90 km fietsen – 21,1km hardlopen
09:00 uur start Olympische Afstand : 1,5 km zwem – 40 km fietsen – 10 km hardlopen

Meer informatie

Voor alle officiële laatste informatie bevelen wij u de website van het evenement goed in de gaten te houden. Voor meer informatie klik je hier.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Ruim 1700 deelnemers aan de start van de Bosbaan