Amsterdammer Groenewegen wint op Champs-Élysées
Dylan Groenewegen

Amsterdammer Groenewegen wint op Champs-Élysées

Amsterdams succes in de Tour de France. Dylan Groenewegen heeft op een bijzondere manier de slotrit in de Tour gewonnen. Het Nederlandse sprintkanon ging er al vroeg vandoor op de Champs-Elysées, maar hield knap stand. De Nederlander sprintte op pure snelheid naar de eerste Nederlandse sprintzege in de Tour in bijna twintig jaar tijd. Christopher Froome stelde zijn vierde Tourzege veilig. André Greipel werd tweede, Nacer Bouhanni derde. De laatste Nederlander die won in Parijs was Jean-Paul van Poppel in 1988.

De gele trui van Chris Froome kwam zoals verwacht niet in de problemen.

De gele trui van Chris Froome kwam zoals verwacht niet in de problemen. De Keniaanse Brit won voor de vierde keer in zijn carrière de Tour de France, al won Froomey dit jaar geen etappe. Rigoberto Urán en Romain Bardet stonden ook op het eindpodium. De beste Nederlander in het klassement was Bauke Mollema. De renner van Trek-Segafredo won een rit en eindigt als 17de in het klassement.

Michael Matthews won de groene trui van beste sprinter

Michael Matthews won de groene trui van beste sprinter, terwijl ploeggenoot Warren Barguil de bolletjestrui van beste klimmer mee naar huis mocht nemen. Simon Yates -zevende in het eindklassement- won de witte trui. Yates was de beste bij de jongeren.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens een kijkje genomen op onze pagina sport?