De basketballers van Apollo Amsterdam zijn er donderdagavond niet in geslaagd te winnen van ZZ Leiden. Thuis in de eigen Apollohal verloren de Amsterdammers met 66-79.

In de beginfase gingen beide ploegen fanatiek van start en nam Apollo zelfs een voorsprong van 6-5. Daarna was het Leiden dat beter in de wedstrijd kwam en de achterstand omboog tot 6-15 waarna Apollo-coach Patrick Faijdherbe een time-out aanvroeg. Net na dit moment, weer koud in het veld, zorgde Leiden met een driepunter alweer voor een ruimere voorsprong, 6-18.

Coach Faijdherbe liet vanaf de kant duidelijk horen niet tevreden te zijn en nadat de coach ‘slappe hap, slappe hap, slappe hap’ richting zijn ploeg schreeuwde leek het er even op dat Apollo terug kwam in de wedstrijd. De Amsterdamse ploeg knokte zich terug tot 14-18 waarna de coach van Leiden het op zijn beurt tijd vond om een time-out aan te vragen.  

Die ‘break’ kwam voor Leiden op een uitstekend moment want de ploeg wist voor de ruim 250 aanwezige toeschouwers, waaronder een stuk of honderd gezellige Leidse supporters in Amsterdam-Zuid uit te lopen naar een 51-74 voorsprong.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ondanks dat de Leidenaren een ruime voorsprong namen liet Apollo zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en bij vlagen werd er onder aanvoering van de talentvolle Mack Bruining, de ervaren Sergio de Randamie en de stevige Jesse Markusse ook van Apollo zijde gezorgd voor leuke en vermakelijke basketbalmomenten voor het ruim aanwezige publiek.  

Uiteindelijk liep de ploeg uit Leiden uit naar een 66-79 eindstand.

Aankomende donderdag 23 februari staat thuis het eerste deel van de beker-tweeluik tegen Donar uit Groningen op het programma. Vijf dagen later, op 28 februari staat de return in Groningen op het programma. De Groningers zijn momenteel koploper in de Dutch Basketball League.

 vrijetijdamsterdam.nl

 

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting