Ajax Vrouwen ‘Herbstmeister’ na 3-6 zege op Telstar

Archieffoto Ajax Vrouwen tegen Telstar eerder dit seizoen. Fotograaf: Jacques Kattenburg

Ajax Vrouwen ‘Herbstmeister’ na 3-6 zege op Telstar

De Ajax Vrouwen van trainer Ed Engelkes hebben in de uitwedstrijd tegen Telstar het eerste deel van de competitie met een 3-6 overwinning afgesloten.

Ongeslagen en herbstmeister

Voor de Amsterdammers waren Merel van Dongen (2x), Kelly Zeeman, Lucienne Reichardt en Chantal de Ridder (2x) trefzeker. Mede door deze overwinning gaan de Ajacieden ongeslagen én als ‘Herbstmeister’ de winterstop in.

Op 3 februari 2017 hervat de ploeg de competitie met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Over Ajax Vrouwen via bron Wiki

De vrouwenafdeling van de Nederlandse profvoetbalclub AFC Ajax is opgericht op 18 mei 2012.[1] In het eerste seizoen, 2012/2013, speelt het team in de eerste editie van de Women’s BeNe League. De vrouwen spelen hun wedstrijden op Sportpark de Toekomst.[2] Op het gebied van vrouwenvoetbal werkt Ajax nauw samen met SV Overbos[3]
Op 18 mei 2012 werd het vrouwenteam van AFC Ajax opgericht. Ze speelden hun wedstrijden op Sportpark de Toekomst. Verschillende speelsters werden aangetrokken voor het eerste seizoen in de Women’s BeNe League. Het eerste seizoen eindigen de vrouwen op de vierde plaats. In het seizoen 2013/14 werd Anouk Hoogendijk de eerste speelster van Ajax die werd verkocht. Ze vertrok naar de Engelse topclub Arsenal LFC.[4] Het tweede seizoen eindigden de vrouwen op de derde plaats.

Eerste prijs

Onder leiding van trainer Ed Engelkes behaalden de vrouwen van Ajax hun eerste prijs in de geschiedenis van de club. Op 9 juni 2014 wonnen de vrouwen de finale om de KNVB beker. Ze wonnen de finale van PSV/FC Eindhoven met 2-1 en mochten de beker in de prijzenkast bijzetten.[5]

Eerste landskampioenschap

Het eerste kampioenschap behaalde Ajax in het seizoen 2016/17. Na het gehele seizoen bovenaan gestaan te hebben kan de titel voor Ajax Vrouwen aan de erelijst van de club worden toegevoegd. De afzwaaiende trainer Ed Engelkes, en speelsters Daphne Koster en Anouk Hoogendijk hadden zich geen mooier einde van hun carrière kunnen wensen.[6][7] Na het behalen van het kampioenschap won Ajax ook nog de KNVB beker. Ze wonnen van PSV met 2-0 in de finale.[8] Ajax behaalde de eerste dubbel in de historie door kampioen te worden en de beker te winnen.

Financiën

Sinds 1 januari 2015 is ABN-AMRO de hoofdsponsor van het Ajax vrouwenelftal. De overeenkomst met ABN-AMRO heeft een looptijd tot en met 30 juni 2018.[9] De huidige kledingsponsor is Adidas, dat een contract heeft tot medio 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

Ajax Vrouwen met gemak langs Excelsior