Volkshotel presenteert een week lang programma rondom Pride 2022
Foto credits: Jort Stengs

Volkshotel staat van 31 juli tot en met 7 augustus helemaal in het teken van Pride. Een week lang vinden er onder en op het dak van het hotel aan de Wibautstraat allerlei Pride-gerelateerde activiteiten plaats.

Of je nu zin hebt in een zweterige clubnacht, toe bent aan een nieuwe liefde of films wil kijken op 30 meter hoogte; tijdens Pride Week in Volkshotel kun je van alles beleven. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Rooftop Cinema x IQMF Pride Edition // 31 juli t/m 2 augustus // 20.00-00.00 // 13,50 euro

International Queer & Migrant Film Festival heeft ook dit jaar weer een mooie selectie gemaakt van (korte) films die te zien zijn op het dakterras van Klein Canvas op de zevende etage. IQMF is een jaarlijks festival voor queer- en migranten gerelateerde films dat sinds 2015 een belangrijke bijdrage levert aan een diverse en inclusieve samenleving.

Queer Speed Dating // 2 augustus // 19.00-23.00 // 5 euro

Vind je toekomstige liefde met queer speed dating in het lobby café, georganiseerd door moderator en host Safiya. Tijdens deze avond ontmoet je een grote verscheidenheid aan mensen tijdens speeddates van 5 tot 10 minuten. Wees gerust, tussendoor is er ook voldoende tijd om op adem te komen met een drankje en muziek.

‘Your Content Has Been Removed’ expo // opening 5 augustus // gratis

Tijdens deze fototentoonstelling tonen verschillende vrouwelijke fotografen werk dat volgens de richtlijnen van social media ongeschikt zou zijn. Zijn sociale media eigenlijk wel veilige plekken voor kunstenaars? En wat doe je als je werk niet voldoet aan de richtlijnen van sociale media?

IsBurning Pride Special x Doka // 5 en 6 augustus // 13 euro

De LHBTIQ+ clubavond IsBurning heeft tijdens Pride een speciaal programma gecureerd in Doka. De line-up blijft geheim, maar verwacht zowel lokaal talent als internationale artiesten.

Gender Fluid Fashion Fair // 7 augustus // 12.00-18.00 // gratis

Op deze genderfluïde kledingmarkt van vintage kledingwinkel Goldie Pawn wordt allerminst in hokjes gedacht. Verschillende partijen verkopen hier hun unisex kleding, maar je kunt er ook terecht om je haren te laten knippen of een tandedelsteen te laten zetten.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?