Pride Amsterdam vooruitblik: ‘Het Magische Bal’
Foto credits: Justin Rahantoknam

Amsterdam staat van 30 juli tot en met 7 augustus in het teken van Pride Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikt geregeld vooruit op activiteiten die tijdens Pride zullen plaatsvinden. Dit keer stelden we een aantal vragen aan Lisa Maschhaupt, van Het Magische Bal.

Wilt u ‘Het Magische Bal’ eens introduceren?

“Het Magische Bal is een feest voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Prinsen lopen in grote prinsessenjurken en prinsessen in een prinsenpak. Kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd zelf een mening te vormen over de verschillende manieren waarop je jezelf kunt zijn.

Het Magische Bal vindt plaats in De Toluistuin in Amsterdam Noord. De mooie tuin maakt het bal nog magischer.”

Wie is de organisatie achter ‘Het Magische Bal’?

“Het Magische Bal wordt georganiseerd door Stichting UNBOXED. UNBOXED zet zich in voor een wereld waarin ieder mens zichzelf kan zijn. Door kinderen op een eigentijdse manier bewust te maken van onderwerpen als gelijkwaardigheid, diversiteit en vrijheid bieden we ze een bredere kijk op de wereld. Op deze manier werken we aan een generatie die verschillen kan omarmen en vieren, en ze als vanzelfsprekend beschouwen.”

Hoe ziet het programma eruit?

“Het is een soort festival voor kinderen. In de tuin valt er van alles te zien en te ontdekken; er wordt geknutseld, gedanst, geschminkt, verkleed en nog veel meer. Er is een bar waar ouders en verzorgers een sapje, bier of wijn kunnen halen.

Kinderen komen vaak zelf al in hun mooiste pak naar Het Magische Bal, maar wij hebben ook een grote verkleedhoek met prachtige items.”

Foto credits: Justin Rahantoknam

Kan men een ticket kopen voor ‘Het Magische Bal’?

“Het event is gratis. We vragen mensen zich aan te melden via de aanmeldlink op onze website of die van De Tolhuistuin, puur voor het overzicht.”

Kunt u iets over het lesprogramma op scholen en de interactieve projecten vertellen?

“UNBOX ME is een lesprogramma wat jongeren bewust maakt van hun eigen vooroordelen en de gevolgen hiervan. Wat is hokjes denken en doe ik daaraan mee? Heb ik snel vooroordelen en zijn deze terecht? De leerlingen krijgen de kans zichzelf en hun klasgenoten beter te leren kennen en zich bewust te worden van de gevolgen van hun gedrag. Door middel van een interactieve en positieve manier van lesgeven worden de jongeren uitgedaagd actief mee te doen en mee te denken.”

Wilt u zelf nog iets vermelden?

“Kom gezellig langs in De Tolhuistuin”, laat Lisa Maschhaupt ten slotte enthousiast weten.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?