9.8 C
Amsterdam
vrijdag, 16 april 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Rivierenbuurt – wijk in Amsterdam

+ Google Maps
Rijnstraat 1-A
Amsterdam, Noord-Holland 1078 PT Nederland

Rivierenbuurt – Wijk in Amsterdam

De Rivierenbuurt is een wijk die is gelegen in stadsdeel Amsterdam-Zuid. Amsterdam-Zuid bestaat onder andere uit de Apollobuurt, Stadionbuurt en de Rivierenbuurt. De Rivierenbuurt grenst onder andere aan de Pijp. In de Rivierenbuurt zitten een aantal noemenswaardige bedrijven. Zo bevindt het De Mirandabad zich in de Rivierenbuurt. Bij dit zwembad kun je binnen zwemmen en in de lente/zomer gaat zelfs het grote buitenbad open. Leuk is dat vele Amsterdammers om zeven uur al voor de deur staan om baantjes te gaan trekken.

Leuke winkels, eetgelegenheden en kroegen

Vlakbij De Mirandabad ligt de Rijnstraat. Deze straat loopt over in de Van Woustraat die in De Pijp ligt. In de Rijnstraat zitten leuke winkels, eetgelegenheden en kroegen. Een leuk eetcafe om te bezoeken in de Rijnstraat is de Riviera Amsterdam. Bij deze kroeg worden doorgaans leuke activiteiten en optredens van (volks) zangers georganiseerd. Vele klanten van deze horecagelegenheid beweren dat Riviera Amsterdam de lekkerste spare-ribs in Town hebben. We hebben ze zelf weleens geprobeerd, en oh wat was dat lekker smullen zeg.

Verbonden met de Pijp en Oost

Waar de Rivierenbuurt aan de ene kant aan de Pijp grenst, is het andere deel verbonden met Amsterdam-Oost. De grens tussen deze twee Amsterdamse delen is de Amstel. Aan die Amstel ligt de schitterende Weesperzijde. Je kunt hier langs het water lekker zitten kletsen, vooral met lekker weer natuurlijk. Er zitten ook gezellige cafeetjes, terrassen en restaurants waar je een lekkere tijd kunt beleven.

vrijetijdamsterdam.nl

  • Er zijn geen resultaten gevonden.