4.6 C
Amsterdam
zondag, 7 maart 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Museum ‘t Kromhout in Amsterdam

+ Google Maps
Hoogte Kadijk 147
Amsterdam, Noord-Holland 1018 BJ Nederland
020 627 6777 http://kromhoutmuseum.nl/

Museum ‘t Kromhout in Amsterdam

Het museum is zoals ze het zelf omschrijven een uniek ‘werkend’ museum en is gelegen aan de Hoogte Kadijk 147 laat haar bezoekers kennis maken met het Amsterdams Industrieel erfgoed. Uiteraard hebben wij het museum opgenomen in ons lijstje musea in Amsterdam.

Er wordt een indruk gegeven van de geschiedenis van de Eilanden, de Industrie, de Werf ‘t Kromhout, en de Scheepsbouw in Amsterdam. Er worden Authentieke Kromhout motoren gedemonstreerd. Museum ‘t Kromhout was al vanaf het begin van de gouden eeuw een plek waar scheepsbouw plaats vond. Het bestond in het begin uit drie werven, wat er nu over is dat is een werf. Het Museum behoort tot het Amsterdams Monumentenfonds.

In het museum worden diverse evenementen georganiseerd. Zo combineerde Museum ‘t Kromhout ambacht en wetenschap tijdens het weekend van de Wetenschap. Er werden verschillende typen Kromhout motoren gestart en in de Smederij worden de met drijfriemen aangedreven werktuigen op unieke wijze gedemonstreerd aan het publiek. Maar, de locatie wordt ook gebruikt om toffe feesten te geven.

Tijdens het Amsterdam Dance Event in 2018 vond er bijvoorbeeld een dance editie van het populaire dansfeest Elrow plaats. Daarnaast organiseert Open Oost uit Amsterdam ook diverse activiteiten in het Museum.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook eens:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid en Amsterdam West

 

Museum 't Kromhout in Amsterdam
  • Er zijn geen resultaten gevonden.