4.2 C
Amsterdam
zondag, 19 januari 2020
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Café Hans & Grietje – locatie Amsterdam

+ Google Maps
27, Spiegelgracht,
Amsterdam, Noord-Holland 1017 JP Nederland
020 624 6782 http://hansengrietjeamsterdam.nl/

Café Hans & Grietje – locatie Amsterdam

Café Hans & Grietje ligt in het bruisende hart van het Amsterdamse Spiegelkwartier. Het is slecht 5 minuten verwijderd van het Leidseplein en het Rijksmuseum. In de bruine kroeg kun je ook lekker eten als je trek hebt.

Lekkere lunch

Wanneer je lekker wat wilt gaan lunchen, kan je dat goed doen bij café Hans & Grietje. Je kan hier genieten van een overheerlijke lunch met een verfrissend biertje of wijntje. Op de menukaart vind je verschillende warme gerechten, namelijk een hamburger, een lekker soepje, een schnitzel of kipsaté. Dus wanneer je gek bent op warm eten tijdens de lunch, kan je hier een heerlijk gerecht uitzoeken.

Clubsandwich of salade

Wanneer je toch liever gaat voor een koud gerecht kan je hier ook zeker weten terecht. Je kan hier bijvoorbeeld een overheerlijke clubsandwich krijgen of een lekkere salade. Maar ook een lekkere omelet of uitsmijter of een lekker belegd pistoletje kan je hier krijgen. Je kan hier dus prima terecht voor een heerlijke lunch.

Van 11:00 tot 17:30 kan je terecht voor de lunch. Je kan ervoor kiezen om lekker uitgebreid te gaan lunchen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom wanneer je snel wat wilt lunchen.

Gek op pannenkoeken?

Ben jij gek op pannenkoeken en heb je hier zin in tijdens de lunch? Dan kan je deze ook krijgen bij Café Hans & Grietje. Ze hebben namelijk verschillende soorten pannenkoeken en deze kan je heerlijk opeten in het bruine café. Zelf hebben we verschillende keren een pannenkoek besteld bij deze horecagelegenheid. En we kunnen je verklappen dat dit helemaal niet verkeerd was. Jonge, jonge, jonge, dat was lekker smullen zeg.

Genieten van het heerlijke zomerse weer

Wanneer buiten de zon schijnt en het lekker warm is, wil iedereen natuurlijk lekker buiten op het Amsterdamse terras zitten met een drankje. Dit is gelukkig ook mogelijk bij café Hans & Grietje. Je kan in de zomer op het terras zitten tot in de late uurtjes en je kan heerlijk genieten van de zon. Maar wanneer het in de winter wat kouder is, ben je natuurlijk ook welkom in het bruine café.

Ze hebben een heerlijke openhaard binnen staan waar je lekker voor kan gaan zitten met een warme kom erwtensoep. De zomer en de winter hebben op deze manier beide wel iets, zodat je van beide seizoenen lekker kan genieten.

Wat te vieren?

Heb je wat te vieren? Dan ben je ook welkom bij het café. Op de eerste verdieping hebben ze namelijk een bar en hier kan je gezellig met vrienden en/of familie zitten om samen wat te drinken. Wanneer je dit graag wilt doen, is het makkelijk of even contact met ze op te nemen en dan kunnen jullie de mogelijkheden bespreken.

Bereikbaarheid

Maar ook met de trams 1,2 en 5 (Leidseplein), 7 en 10 (Spiegelgracht) en 16 en 24 (Vijzelgracht) brengen je erg dicht bij het café zodat je er makkelijk naar toe kan lopen.

In de buurt van Hans en Grietje

In de buurt van dit gezellige eetcafé bevinden zich een hoop gezellige dingen. Als je vanaf de kroeg naar het Leidseplein loopt kom je onder meer langs de Korte Leidsedwarsstraat en de Lange Leidsedwarsstraat. In en rondom deze straat zitten een hoop leuke dingen. Dan hebben we het vooral over barretjes, disco’s en andere feestgelegenheden.

Whiskycafe L&B en de Bastille

Je kunt daar gezellig een dansje wagen en een drankje drinken. Voorbeelden van feestgelegenheden die op dat stukje Amsterdam gevestigd zitten zijn het Feest van Joop, Whiskycafe L&B en de Bastille. Het zijn maar enkele tipjes van de sluier. Het leukste is natuurlijk als je er zelf een kijkje gaat nemen.

Burger King en de Bulldog

Als je eenmaal op het Leidseplein bent aangekomen hoef jij je ook niet te vervelen. Zo kun je er eten bij de Burger King en een joint roken bij de Bull Dog. Maar dat is nog niet alles. Op het plein in Amsterdam zitten vele kroegen waar je een gezellige tijd kunt hebben.

Kroegen in de buurt

Enkele kroegen die in aan het Leidseplein zitten zijn Café de Waard, Café Mokum, Café Reynders, Cafe Kooper en het Satellite Sportscafé.

Theaterliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de Stadsschouwburg. Zij gaan tegenwoordig ook wel door het leven als het Internationaal Theater in Amsterdam.

Lees ook: Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum 

 

  • Er zijn geen resultaten gevonden.