5.1 C
Amsterdam
dinsdag, 13 april 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Locatie Architectuurcentrum Amsterdam

+ Google Maps
Prins Hendrikkade 600
Amsterdam, Noord-Holland 1011VX Nederland
https://www.arcam.nl/

Locatie Architectuurcentrum Amsterdam

Als we terug gaan naar de historie van ARCAM Amsterdam dan zien we dat deze organisatie in 1986 als stichting is opgericht. Activiteiten die bij ARCAM Amsterdam plaatsvinden hebben als vanzelfsprekend vaak betrekking op architectuur.

Hart ophalen

ARCAM wil een zo groot mogelijk publiek bereiken door zich te focussen op actuele thema’s die zich afspelen in en rondom Amsterdam. Personen die geïnteresseerd zijn in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur halen hun hart op tijdens een bezoek aan dit museum voor en over de stad.

Fascinerende exposites

Wie zich tegoed doet aan een bezoekje in ARCAM wordt verblijd met wisselende exposities die betrekking hebben op actuele thema’s in de hoofdstad. Naast fascinerende exposities biedt architectuurcentrum Amsterdam excursies, workshops en lezingen op maat aan.

Eens in de maand volledig in het teken van de Amsterdamse Architectuur

Eens in de maand staan ze bij Architectuur Amsterdam GEHEEL in het teken van de Amsterdamse architectuur. Omdat eerdere edities van de Dag van de Architectuur goed verliepen breidde het evenement in 2018 uit naar drie zondagen in juni.

Het thema van 2018 was de Noord/Zuidlijn, die een maand later eindelijk gaat rijden. Elke zondag stond het gebied rondom één (toekomstig) metrostation van de Noord/Zuidlijn centraal.

De nieuwe stad op zondag

Momenteel kun je op zondagen participeren tijdens wandelingen. Deze gaan door nieuwe delen in Amsterdam. Architectuurcentrum ARCAM is de drijvende kracht achter de gezellige informatieve wandelingen door de stad.

Op het moment van schrijven, in juni 2019, wordt er een rondje ‘Buiksloterham’ gewandeld. “Iedere zondag trekken we naar één van de nieuwe stadswijken waar sinds kort wordt gewerkt, gerecreëerd én gewoond”, aldus de enthousiaste organisatie van deze stadse wandelingen.

Kaartjes kun je via de website van ARCAM Amsterdam kopen

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam kan een leuk bezoekje bij ARCAM Amsterdam zonder meer aanbevelen. Als u niet weet waar ze gehuisvest zitten, ze zitten op de Prins Hendrikkade 600!

Mocht je een kaartje willen zoeken zodat je een leuk event bij ARCAM kunt bezoeken dan kun je die via de website van ARCAM kopen. Via de webshop is het mogelijk om andere dingen te kopen.

Ruimte voor educatie en veel meer leuke dingen

Er is ruimte voor educatie bij ARCAM, er worden rondleidingen gegeven, u kunt tentoonstellingen bezoeken, en nog meer te gekke dingen die de moeite waard zijn om te bekijken.

Ligging

ARCAM ligt aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Deze straat loopt in Amsterdam van het Singel naast Amsterdam CS via Waalseiland en Rapenburg. Het loopt in Oostelijke richting over naar het Kattenburgplein. Achter Amsterdam Centraal station kunt u met de pont naar Amsterdam-Noord.

Als je aan de overkant van het water bent, dan kun je onder meer een bezoekje brengen aan de Amsterdam Toren, Tolhuistuin en het Eye filmmuseum. In Amsterdam-Noord ligt ook de NDSM-werf met Pllek en Sexyland.

Openingstijden

Dag Tijd
Maandag gesloten
Dinsdag 13:00 – 17:00
Woensdag 13:00 – 17:00
Donderdag 13:00 – 17:00
Vrijdag 13:00 – 17:00
Zaterdag 13:00 – 17:00
Zondag 13:00 – 17:00

 

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

ARCAM heeft programma Debat Hoogbouw III compleet

 

ARCAM
  • Er zijn geen resultaten gevonden.