13.8 C
Amsterdam
vrijdag, 29 mei 2020
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Locatie Amsterdam – Rembrandtplein

+ Google Maps
Rembrandtplein
Amsterdam, Noord-Holland 1017 CT Nederland

Locatie Amsterdam – Rembrandtplein(Amsterdam)

Het Rembrandtplein in Amsterdam is gelegen in het centrum van Amsterdam. Het plein is vooral bekend vanwege de ruime keuze aan horecagelegenheden die op het plein gevestigd zijn. Enkele voorbeelden van gevestigde horeca tenten zijn café Los (op het hoekje bij de Halve Maansteeg), Tante Roosje, café Monico, discotheek Escape en club Claire.

Naast de uitgaansgelegenheden kun je op het Rembrandtplein ook lekker tot rust komen als er een lekker zonnetje schijnt. In het midden vlakbij de beelden die op het plein staan zit een groot gras gedeelte waar je met je vrienden en vriendinnen zo neer kunt ploffen.

Enkele straten die het plein raken zijn de Amstelstraat, de Utrechtsestraat, de Reguliersdwarsstraat, de Reguliersbreestraat, de Korte Reguliersdwarsstraat, de Halvemaansteeg en de Bakkersstraat. Aan het Rembrandtplein zit nog een bekend plein ‘vast’ en dat is het Thorbeckeplein. Het Thorbeckeplein zit ook helemaal vol met diverse uitgaansgelegenheden om te gaan stappen.

Enkele aanraders in de buurt van het Rembrandtplein zijn Pathe Tuschinski (Reguliersbreestraat) en AIR Amsterdam (Amstelstraat). In de korte Reguliersdwarsstraat kun je o.a. naar het bekende Jantjes Verjaardag. Even verderop ligt de Reguliersdwarsstraat, oftewel de meest bekende homostraat van de hoofdstad. In deze straat bevinden zich onder meer de SoHo, Club NYX, EXIT en de Taboobar. Naast specifiek op gays gerichte horecagelegenheden zitten er leuke eetgelegenheden zoals restaurant Lion Noir en The Vegan Food Bar. Dat is overigens maar een klein tipje van de sluier want de hele straat zit vol met restaurants. In 2019 opende de Toppers het Toppers Party café in de Reguliersdwarsstraat.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid en Amsterdam West

 

Locatie Amsterdam - Rembrandtplein
  • Er zijn geen resultaten gevonden.