9.3 C
Amsterdam
zondag, 8 december 2019
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Het Lieverdje op ‘t Spui

+ Google Maps
Spui 14
Amsterdam, Noord-Holland 1012 XA Nederland

Het Lieverdje op ‘t Spui

Het beeld voluit geschreven als ‘Het Amsterdamse Lieverdje’, is gemaakt door Carel Kneulman in 1960. Het beeld is een geschenk aan de stad van de hunter Cigarette Company in Eindhoven.

Een standbeeld op ‘t Spui

Het Lieverdje is een standbeeld die op ‘t Spui staat. Het Lieverdje symboliseerde de straatjongens van Amsterdam. Deze waren altijd op zoek naar kattenkwaad maar hadden desondanks een hart van goud.

Ligging

De Spuibuurt ligt in het centrum van Amsterdam. Als het ware tussen de Bloemenmarkt en Amsterdam Centraal in. Er zitten vele kroegjes, restaurantjes, koffiezaakjes en boekenwinkels. Gaybar Prik is een bekende gay hotspot in de Spuibuurt.

Jaarlijks uitbundig feest

Ieder jaar wordt er in de Amsterdamse Spuibuurt een groot buurtfeest gegeven. Het feest wordt het Spuibuurt Straatfeest genoemd. Vanaf de Raadhuisstraat is dan het zuidelijk deel van de Spuistraat tot aan het Spui, Singel, Paleisstraat en Nieuwezijds Voorburgwal omgetoverd tot een geheel autovrij feestgebied. De bezoekers, laten zich dan verrassen door gastoptredens van DJ’s, live optredens en een boel andere leuke activiteiten.

Comedy Walk in Amsterdam

Op het moment van schrijven, 5 april 2019, worden er vanaf ‘t Lieverdje zogenoemde Comedy Walks georganiseerd. Tijdens de looptocht door de Spuibuurt naar de Nieuwmarkt vertelt een caberetier zijn eigen unieke comedy verhaal. In dat verhaal wordt onderweg Amsterdamse historie op leuke wijze in het geheel betrokken.

Winkelen in Amsterdam

Spuibuurt ligt dicht in de buurt van de Leidsestraat, Kalverstraat en Nieuwendijk. Daar heb je een ruim aanbod op het gebied van winkelen in Amsterdam-Centrum.

vrijetijdamsterdam.nl

 

Het Lieverdje op 't Spui

december 2019

Stand up comedy walk door straten van Amsterdam

14 december @ 15:00 - 16:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 15:00 on zondag en zaterdag, repeating until 29 december 2019

Het Lieverdje op ‘t Spui, Spui 14
Amsterdam, Noord-Holland 1012 XA Nederland
+ Google Maps

Stand up comedy walk door straten van Amsterdam. Geen eindeloos gegaap tijdens een saaie toeristen wandeling door de stad. Wél anderhalf uur spierpijn van het lachen als je aan de zijde van een super grappige stand-up comedian, langs karakteristieke plekken in Amsterdam trekt. Ondernemers en comedy liefhebbers Erik en Laura woonden vorig jaar aan de Ouwezijds Voorburgwal, toen ze op het idee van een comedy walk kwamen. “We zagen iedere dag rondleidingen voorbij komen. Mensen hadden niet veel aandacht voor…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen