4.3 C
Amsterdam
zondag, 7 maart 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

+ Google Maps
Keizersgracht 609
Amsterdam, Noord-Holland 1017 DS Nederland
www.foam.org/nl

FOAM Fotografiemuseum Amsterdam

Ben je op zoek naar een leuk fotografiemuseum in Amsterdam? Dan kun je gerust eens een kijkje nemen bij FOAM Fotografiemuseum in Amsterdam. Het prachtige museum is gelegen aan de befaamde Keizersgracht in Amsterdam. Daarbij moet gezegd worden dat het Fotografiemuseum internationaal opereert. FOAM is opgericht op 13 december 2001.

Verschillende tentoonstellingen

Zoals je kunt verwachten in een museum, zijn er geregeld verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Er worden allerlei fotografische genres getoond, waaronder historische foto’s, kunstfoto’s, nieuwsfoto’s en modefoto’s. De fotoliefhebbers en specialisten die bij het museum werkzaam zijn willen een zo breed mogelijk publiek informeren en inspireren.

Er zijn naast wisselende tentoonstellingen nog meer leuke dingen te beleven. Zo werd er een heleboel activiteiten georganiseerd. Tevens zijn er publicaties, debatten en educatieve projecten. Er wordt gesignaleerd, ontwikkelt, geduid, gepresenteerd en gestimuleerd. Dat vinden ze bij FOAM ontzettend belangrijk.

Scouten en presenteren van jong talent

FOAM beschikt over specialisten op het gebied van scouten en presenteren van jong opkomend talent een duidelijke en onderscheidene kwaliteit. Veel activiteiten vinden plaats in het museum in Amsterdam, maar Foam richt zich met specifieke projecten nadrukkelijk ook op een internationaal publiek.

Amsterdammers adviseren we altijd de fiets te pakken als je FOAM zou willen bezoeken. Reis je per openbaar vervoer? Dan zijn er diverse mogelijkheden. We geven enkele opties vanaf Amsterdam Centraal Station.

Prima reismogelijkheden

Zo kun je bijvoorbeeld met de Noord/Zuid lijn reizen. Dan stap je uit bij metrohalte Vijzelstraat. Dan moet je wel nog tien minuutjes lopen. Een andere opties is om via GVB tram 4 te reizen. Dan moet je uitstappen bij tramhalte Rembrandtplein. Vanaf het Rembrandtplein is het ongeveer zeven minuten lopen. Check altijd zelf de reisinformatie via 9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Leuke dingen in de buurt

In de buurt van de Keizersgracht 609 kun je nog veel meer leuke dingen te beleven. Zo zou je een bezoekje aan het fotomuseum prima kunnen combineren met een ander uitstapje. Bekende straten in de buurt zijn bijvoorbeeld de Keizersgracht, Herengracht, Reguliersgracht en de Vijzelstraat.

Rembrandtplein en Leidseplein

Binnen een mum van time ben je op het Rembrandtplein. Op dat Amsterdamse plein zijn een hoop leuke dingen te beleven. Zo zijn er kroegen, discotheken en nachtclubs, terwijl je er ook lekker kunt eten. Het Leidseplein en het Spuiplein zijn andere bekende pleinen in Amsterdam. Daar is ook voldoende ruimte voor leuke horeca initiatieven.

Overige Musea in Amsterdam

De hoofdstad zit overigens vol met leuke musea. Hieronder een lijstje met musea die je kunt bezoeken.

Museum ’t Kromhout
Multatuli Museum
NEMO Science Museum
Koninklijk Paleis Amsterdam
Pianola
Rijksmuseum
Scheepvaartmuseum
Stedelijk Museum Amsterdam
Tassenmuseum Hendrinkje / Amsterdam
Theo Thijssen
Tropenmuseum Amsterdam
Van Eesteren Museum
Verzetsmuseum Amsterdam
Van Gogh Museum
Vondelkerk
Willet-Holthuysen

Openingstijden FOAM

Openingstijden:
Dinsdag: 10:00–18:00
Woensdag: 10:00–18:00
Donderdag: 10:00–21:00
Vrijdag: 10:00–21:00
Zaterdag: 10:00–18:00
Zondag: 10:00–18:00
Maandag: 10:00–18:00

 

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Ben je op zoek naar een museum in Amsterdam?

Opening nieuwe tentoonstellingen bij Fotografiemuseum FOAM

Gratis rondleidingen bij FOAM op donderdagavond

Winnaar Foam Paul Huf Award dinsdag 5 maart bekend gemaakt

Foam Fotografiemuseum Amsterdam
  • Er zijn geen resultaten gevonden.