0 C
Amsterdam
woensdag, 23 januari 2019
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

EYE Filmmuseum Amsterdam

+ Google Maps
IJpromenade 1
Amsterdam, Noord-Holland 1031 KT
https://www.eyefilm.nl/

EYE Filmmuseum Amsterdam is een centrum gewijd aan cinematografie.

Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks (Amsterdam-Noord). Het gebouw is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl en werd begin 2012 geopend.
Het EYE heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Er is ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. In de nabijheid van het museum wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken op het gebied van restauratie, conservering en onderzoek. Hierin worden tevens het centrale depot en de bibliotheek opgenomen.

EYE neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville.

Bron: wikipedia

EYE Filmmuseum Amsterdam

januari 2019

Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted

23 januari @ 15:00 - 21:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 3:00pm, repeating until 30 januari 2019

EYE Filmmuseum Amsterdam, IJpromenade 1
Amsterdam, Noord-Holland 1031 KT
+ Google Maps
Eye Filmmuseum - Xtended: The Deserted

Eye Filmmuseum - Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen. Het enige contact dat hij heeft is met een eenzame vis in de badkuip. De gelauwerde Taiwanese regisseur wil met The Deserted een gevoel van rust oproepen, ruimte maken voor reflectie op het leven in al zijn aspecten. De man, gespeeld door vaste Tsai Ming-liang-acteur Lee…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen