11.2 C
Amsterdam
donderdag, 4 juni 2020
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

De School Amsterdam – Nachtclub and more

+ Google Maps
Doctor Jan van Breemenstraat 1
Amsterdam, Noord-Holland 1056 AB Nederland
020-7373197 https://www.deschoolamsterdam.nl/nl/

De School Amsterdam – Nachtclub and more

De School is in januari 2016 geopend op Doctor Jan van Breemenstraat in het westen van Amsterdam. De Amsterdamse nachtclub, die vroeger een technische school was, is meer dan een nachtclub: het heeft ook een concert locatie, een restaurant, een café, een tentoonstellingsruimte en een fitnessruimte.

Licentie voor 24-uur

Het heeft een 24-uurslicentie en is zeven dagen per week geopend. De discotheek heeft een capaciteit van 700 en bevindt zich in de voormalige fietsenstalling van de school. De programmering van de club is gericht op lokale DJ’s, die de mogelijkheid krijgen om uitgebreide sets te spelen, maar ook internationale gasten komen regelmatig langs.

Naast de club biedt De School concerten in een voormalige werkplaats van 200 plaatsen. De afgezonderde binnenplaats is het hele jaar open voor leden van het publiek, niet alleen voor clubgangers. De School is eigendom van en wordt gerund door Post CS BV – dezelfde bemanning die de Trouw- en Club 11-nachtclubs in Amsterdam runde.

Restaurant DS

Restaurant DS is gevestigd in een oude werkplaats in De School in Amsterdam West. De grote open ruimte waar het restaurant zich bevindt werd tot een aantal jaar geleden gebruikt als praktijklokaal om automonteurs op te leiden. De grote overhead roldeuren en gasuitlaatpijp zijn de stille getuigen van de vroegere functie als werkplaats.

Sinds 2016 is in dit lokaal een mooi restaurant gecreëerd met een fijn contrast tussen de oorspronkelijke functionele bestemming van de ruimte en comfortabel linnen en zacht kaarslicht op tafel. Met mooi weer gaan de garagedeuren open en op de mooiste dagen kan er buiten op het eigen terras worden gedineerd.

Café en verhuur

Café DS is een warme, huiselijke plek waar zeven dagen per week een simpele en gezonde kaart centraal staat. Café DS ligt aan een groot terras in De School waar bezoekers de gehele dag kunnen genieten van ontbijt, lunch of een simpele verse maaltijd in de avond. De School is een unieke locatie in Amsterdam-West gevestigd in een voormalige technische school. Verschillende lokalen, tuinen en aula worden aangeboden voor locatieverhuur en het organiseren van uw eigen evenement.

Leuke dingen in de buurt

Er zitten een hoop leuke dingen in de buurt van De School. Leuk om te bezoeken is bijvoorbeeld Floor 17. De redactie van Vrije Tijd Amsterdam bracht hier onlangs een bezoekje aan. Aan het restaurant welteverstaan. Je kunt er met mooi uitzicht ook nog eens lekker eten. En, het terras is de moeite waard om te vereren met een bezoekje.

Overige nachtclubs in Amsterdam

Naast De School zit de stad vol met toffe nachtclubs. De uitgaansliefhebbers komen niks tekort. Eens in het jaar wordt er het Amsterdam Dance Event georganiseerd.

Andere nachtclubs in de stad zijn onder andere de A’DAM Toren, AFAS LIVE, AIR AMSTERDAM, Akhnaton, Amsterdam Studio’s, Bitterzoet, Blue Ivy Nightclub, Chicago Social Club, Chin Chin Club, Club Claire, Club NL, Club Mystique, Club NYX, Club Prime, Club YOLO, De School, DOKA in het Volkshotel, Escape, Escape deLux, Gashouder, Havenpark, Het Sieraad, Hotel Arena en H7 Warehouse.

Vervolg: JACK Amsterdam, Jimmy Woo, John Doe, Maia, Mediahaven, Melkweg, Nova, OT301, Panama, Ponton, The Box, Warehouse Elementstraat, Winston Kingdom, RADION Amsterdam, RAI Amsterdam, Recycle Lounge Gallery Club, Scheepsbouwloods (NDSM Loods), Shelter, Sociëteit SEXYLAND, Supperclub, The Web, Thuishaven, W Amsterdam, WesterUnie en Ziggo Dome.

De School, adres: Doctor Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog met toffe nachtclubs in Amsterdam 

Gerelateerde artikelen:

De School en Garage Noord organiseren samen Koningsdag feest

 

De School Amsterdam - Nachtclub and more
  • Er zijn geen resultaten gevonden.