0 C
Amsterdam
woensdag, 23 januari 2019
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Cinetol Amsterdam

+ Google Maps
Tolstraat 182
Amsterdam, Noord-Holland 1074 VM Nederland
http://cinetol.nl/

Cinetol Amsterdam is een gebouw uit 1929 aan de Tolstraat (160) in de wijk De Pijp in Amsterdam-Zuid. Het is door architect Leendert van der Vlugt ontworpen in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Sinds 1978 is het beschermd als rijksmonument.

Het was oorspronkelijk bestemd voor de bijeenkomsten van de Theosofische Vereniging in Nederland (TVN), die aangesloten is bij de Theosophical Society waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Adyar in Chennai (Madras) in India.

Vanaf 1943 was er een bioscoop, na de oorlog kreeg het de naam CinéTol van “cinéma” en “Tolstraat”. De bioscoop sloot in 1979 omdat de Theosofische Vereniging het gebouw wilde verkopen. De uitbater, Cor Koppies (1936-1998), die er in 1954 was begonnen als operateur, is vervolgens een nieuw filmhuis begonnen, Cinecenter, aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht.

Sinds maart 2014 zit hier de creatieve broedplaats en podium Cinetol.

Bron: wikipedia

Cinetol Amsterdam

januari 2019

Cinetol – Carina Nebula + Alec Todd + FOSS

23 januari @ 20:00
Cinetol Amsterdam, Tolstraat 182
Amsterdam, Noord-Holland 1074 VM Nederland
Cinetol - Carina Nebula + Alec Todd + FOSS

Cinetol - Carina Nebula + Alec Todd + FOSS. 23 januari. The Daily Indie pesenteert de bands FΘSS, Alec Todd & Carina Nebula in Cinetol, Amsterdam. FΘSS “Als duo werkte FOSS aan hun gelijknamige debuut EP, welke op de 21e van december 2018 gereleased is. Tijdens een trip door IJsland ontstonden de ideeën voor de songs. Eenmaal terug in Nederland zijn deze opgenomen en geproduceerd door Roy van Rosendaal in zijn Studio Ruisendaal, gevestigd in Kytopia. Gedurende het proces is…

Meer weten »

Cinetol – Eerie Wanda 24 januari

24 januari @ 20:30
Cinetol Amsterdam, Tolstraat 182
Amsterdam, Noord-Holland 1074 VM Nederland
+ Google Maps
Cinetol - Eerie Wanda 24 januari

Cinetol - Eerie Wanda 24 januari. Eerie Wanda is het geesteskind van audio- en beeldend kunstenaar Marina Tadic. Marina werd geboren aan Kroatische ouders in het voormalige Joegoslavië en werd een politieke vluchteling toen ze nog maar 6 jaar oud was. In Eerie Wanda's muziek zweeft Tadic achteloos over de dartele baslijntjes, scherpe ritmes en onweerstaanbare gitaarlijnen. Tadic put uit de kracht van doelgerichte eenvoud en zonneklare melodieën. Niet voor niets stond Joyful Noise Recordings uit Indiana te popelen het fraaie, nieuwe…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen