4.9 C
Amsterdam
maandag, 18 januari 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Centrale OBA in Amsterdam

+ Google Maps
Oosterdokskade 143
Amsterdam, Noord-Holland 1011 DL Nederland
www.oba.nl

Centrale OBA in Amsterdam

De Openbare Bibliotheek Amsterdam is een culturele instelling, gelegen aan de Oosterdokskade. De OBA heeft als doel het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse maatschappij te bevorderen. De OBA valt onder ANBI, dat staat voor culturele algemeen nut beogende instelling.

Een aantal speerpunten van de OBA zijn om Amsterdammers te inspireren om te blijven leren, kennis te laten maken met cultuur en informatie die voor iedereen toegankelijk is en reflectie stimuleert voor ontmoetingen en betrokkenheid bij stad en buurt. De OBA omschrijft haarzelf als een bruisende en prikkelende plek, waar veel culturen en talen uit Amsterdam samenkomen en waar voldoende ruimte is om vaardigheden van de huidige eeuw te leren.

Maatschappellijke thema’s en meerdere vestigingen

Maatschappelijk thema’s waar veel aandacht aan wordt besteed zijn gezondheid, zelfredzaamheid en duurzaamheid.De OBA werkt samen met andere Amsterdamse organisaties en initiatieven. De OBA aan de Oosterdokskade is de centrale vestiging. In de stad zitten een hoop OBA vestigingen.

We zetten ze even op een rijtje: Banne, Bijlmerplein, Bos en Lommer, Buitenveldert, Amstel, De Hallen, Diemen, Duivendrecht, Geuzenveld, IJburg, Javaplein, Linnaeus, Mercatorplein, Molenwijk, Olympisch Kwartier, Oosterdok (Centrale), Osdorp, Ouderkerk, Reigersbos, Roelof Hartplein, Slotermeer, Slotervaart, Spaarndammerbuurt, Staatsliedenbuurt, Van der Pek en Waterlandplein.

De OBA is in Amsterdam gelegen aan de Oosterdokskade 143. Amsterdammers kunnen de fiets pakken. Mocht je per openbaar vervoer of via de NS reizen dan is het Centraal Station een ideaal eindstation. Als je aan de voorkant van het centraal station naar buiten loopt dan ga je linksaf. Je loopt alsmaar rechtdoor (ook voorbij de stoplichten) en bijna aan het einde is de centrale OBA gelegen.

OBA Café opent in Centrale OBA

Op maandag 15 januari 2018 opende het nieuwe OBA Café op de begane grond in de Centrale OBA. In het café kun je eten, drinken een praatje maken of heerlijk ontspannen met iets te lezen. Ze verkopen koffie met een croissant tot lunch met een salade tot verantwoordelijke sappen. Ook zijn er tussendoortjes te verkrijgen.

Bezienswaardigheden in de buurt

Er zijn een hoop bezienswaardigheden in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Scheepsvaartmuseum. Dat is even verderop gelegen. In de buurt zit ook een klimmuur. Mocht je een concert in Amsterdam willen bezoeken zou je een bezoekje aan het Bimhuis kunnen overwegen. Dit is een concertzaal voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Hotels in de buurt

In de buurt van de centrale OBA zijn een hoop hotels waar je zou kunnen overnachten. Enkele hotels die dichtbij zijn gelegen lees je hieronder.

Grand Hotel Krasnapolsky 5-sterrenhotel
Amsterdam Barbizon Palace 5-sterrenhotel
Lloyd Hotel 3-sterrenhotel

De openingstijden

Ben je benieuwd naar de openingstijden van de centrale OBA? Hieronder hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Openingstijden:
Vrijdag 08:00 – 22:00
Zaterdag 10:00 – 22:00
Zondag 10:00 – 22:00
Maandag 08:00 – 22:00
Dinsdag 08:00 – 22:00
Woensdag 08:00 – 22:00
Donderdag 08:00 – 22:00

 

Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Waar vind ik een bibliotheek in Amsterdam? De opties!

Centrale OBA in Amsterdam
  • Er zijn geen resultaten gevonden.