6.1 C
Amsterdam
donderdag, 21 januari 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

CC Amstel – cultureel clubhuis in Amsterdam

+ Google Maps
Cullinanplein 1
Amsterdam, Noord-Holland 1074 JN Nederland
https://ccamstel.nl

CC Amstel is zoals ze het zelf zo mooi noemen een cultureel clubhuis in Amsterdam waar ontmoetingen plaatsvinden en werelden verrijkt worden. Bij dit Amsterdamse podiumland vinden jaarlijks 300 activiteiten plaats. We hebben deze culturele instelling opgenomen in ons rijtje met theater in Amsterdam.

Je moet dan denken aan workshops, theatervoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen en theatercoaching. Dat kun je weer verdelen over de programmalijnen actief burgerschap, jeugd, jongeren, muziektheater en dans.

Ontmoetingsplaats voor theater, cultuur en muziek

CC Amstel (voorheen Ostade theater), is een ontmoetingsplaats voor theater, cultuur en muziek. “Met onze passie voor podiumkunsten brengen we de verbeelding aan de macht en voeden we het talent van morgen.

Vanuit de gedachte dat kunst de geest voedt en de samenleving verrijkt. Door mensen te raken en een vonk te creëren stimuleren we actief burgerschap”, is te lezen in de officiële berichtgeving van CC Amstel.

Gevarieerd programma

Het programma is gevarieerd. Ze richten zich op een brede doelgroep. Het streven is dat de programma’s het publiek weten te bereiken en de toeschouwers op meerdere manieren aan te spreken.

Ostade Amsterdam

Tot voor kort ging een groot deel van CC Amstel door het leven als het Ostade theater. Deze culturele instelling was gelegen in de Van Ostadestraat. Inmiddels zijn ze onderdeel van CC Amstel, en hebben ze het gebouw in de Van Ostadestraat ‘ingeruild’ voor een ander pand, dat is gelegen aan het Cullinanplein, op nummer 1 welteverstaan.

Fiets en openbaar vervoer

Amsterdammers die goed ter been zijn kunnen het beste de fiets pakken. Als je met het openbaar vervoer komt dan kun je vanaf Amsterdam Centraal station het beste tram 4 pakken. Je moet dan uitstappen bij halte Lutmastraat.

Vanaf deze halte is het circa 5 minuten lopen naar CC Amstel. Kom je aan bij RAI Amsterdam? Vanaf daar is het ook lijn 4 die je naar de culturele instelling vervoerd.

Reizen vanaf het Amstelstation

Reizigers die vanaf station Amsterdam Amstel reizen, worden geadviseerd metro 51, 53 of 54 te nemen. Vanaf die halte is het circa 10 minuten lopen. Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neem je tram en stap je uit bij de halte Van Woustraat.

Check altijd 9292.nl

Vanaf die halte is het zeven minuten lopen naar CC Amstel. Check altijd voor de zekerheid de website 9292.nl. Met de auto reis je vanaf de Ring A10 naar afslag S110 Nieuwe Utrechtseweg. Je gaat Rechtdoor de Rijnstraat en Van Woustraat in en rijdt tot de kruising met de Tolstraat. Je gaat rechtsaf de Tolstraat in.

Leuke dingen in de buurt

CC Amstel is gelegen in de bruisende wijk de Pijp. Rondom CC Amstel zijn er een boel leuke dingen die je kunt doen. Zo kun je een bezoekje brengen aan de OBA (vestiging CC Amstel). Je zit dicht bij het Dora Tamanaplein.

Voor Amsterdammers zijn onder andere de Tolstraat, Ferdinand Bolstraat, Lutmastraat, Rustenburgstraat en Ceintuurbaan enkele bekende straten die in de buurt liggen. Heb je zin om wat lekkers te eten? In de buurt zijn er genoeg mogelijkheden.

Zo kun je lekkere dingen bestellen op de Albert Cuyp markt. Daar heb je leuke kraampjes en rondom die stalletjes zitten voldoende eetgelegenheden. De Ferdinand Bolstraat kent onder andere lunchroom Hannibal. Zij zijn al jarenlang gelegen in de Ferdinand Bolstraat.

Overige theaters

Cultuurstad Amsterdam heeft natuurlijk nog veel meer theaters in de hoofdstad zoals het Apollofirst Theater, Badhuistheater, Bijlmer Parktheater, Boom Chicago, Compagnietheater, CREA, De Kleine Komedie, De Krakeling, Eye Filmmuseum, Frascati, Het Amsterdamse Bostheater, Het Amsterdams Theaterhuis, Internationaal Danstheater, Joods Historisch Museum, Koninklijk Theater Carré, De Meervaart, Moco Museum, Polanentheater, PLEIN THEATER, Podium Mozaïek, Het Rembrandthuis, Roode Bioscoop, THOPSS Theater, Torpedo Theater, Toneelmakerij en Veem House for Performance.

CC Amstel, adres: Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Dansvoorstellingen 3 is a crowd and note to self bij CC Amstel

Lees ook: Muziektheaterfestival bij CC Amstel

Lees ook: Opera en muziektheater bij het Grachtenfestival

CC Amstel - cultureel clubhuis in Amsterdam
  • Er zijn geen resultaten gevonden.