4.5 C
Amsterdam
zondag, 28 februari 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Bosterras de Amsterdamse Manege – Theetuin

+ Google Maps
Nieuwe Kalfjeslaan 25
Amsterdam, Noord-Holland 1182 AA Nederland
https://www.deamsterdamsemanege.nl/

Bosterras de Amsterdamse Manege – Theetuin

Het Bosterras ligt achter de Amsterdamse Manege in het Amsterdamse Bos. Onlangs opende Eelko Mink namens Vrije Tijd Amsterdam het theetuin seizoen. Officieel is het Bosterras de Amsterdam Manage geen theetuin, maar, met een chique woord, een menagerie.

Een verborgen schat voor bosbezoekers

Het klinkt wat kakkineus en elitair, maar het is een verborgen schat voor iedere bosbezoeker. Je kunt er thee drinken en het heeft een prachtig bosterras, absoluut een parels om te bezoeken. Helemaal tijdens het theetuin seizoen.

Achter de manege, tussen de paardjes, is het goed vertoeven aan het water met uitzicht op het Amsterdamse bos. Binnen kun je vanachter een groot glazen ruit alle verrichtingen van de amazones in de paardenbak op de hoef volgen. In de winter zit je er warmpjes bij aan de klassieke openhaard in een échte huiskamersfeer. Alleen het berenvel ontbreekt nog.

Lunch, feest en borrel

Het bosterras is daarnaast een uitermate geschikte, landelijke locatie om te lunchen, een fantastisch feest te geven, te borrelen of andere gelegenheid die zich laat vieren! In totaal kunnen er in de Amsterdamse Manege rond de 350 terecht. Zijn jij en je collega’s op zoek naar een mooie vergaderlocatie dan kunnen we deze locatie van harte aanbevelen.

Andere leuke dingen

Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen in het Amsterdamse Bos. Zo ligt er een prachtige bosbaan, waar je aan de kant heerlijk kunt zitten. Er wordt geroeid en de visliefhebber gooit graag een hengeltje uit. In het Amsterdamse Bos kun je ook heerlijk wandelen. Natuur heeft sowieso een goede uitwerking op de meeste mensen. Er zit ook een leuke geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.

Ontspanning

Wil je het uiterste qua ontspanning beleven kun je in het Amsterdamse Bos een bezoekje aan Spa Sauna beleven. Je kunt via Sup & Meer op een op een surfplank springen en jezelf voortbewegen met een peddel die je aan weerskanten door het water haalt. Funforest organiseert een leuke activiteiten in het bos.

Bostheater, boswinkel, kinderbaden en boerderij Meerzicht

Er is bostheater, mini captain, kinderbaden en de boswinkel. De museumtram heeft enkele haltes bij het Amsterdamse Bos. Boerderij meerzicht is gelegen dicht in de buurt van de bosbaan. Leuk om eens te bezoeken. Of wat dacht je ervan om met een kano of waterfiets door het Amsterdamse water voort te bewegen? Er is een camping, zijn speeleilanden en via Segwaytours kun je aan diverse activiteiten meedoen.

De Poel, Nieuwe meer en veerpontjes

In de buurt zit de Amstelveense Poel, achter het raadhuis van Amstelveen, daar ligt Poel’s Up. Dat is een drijvend zwembad met bar en een fenomenaal uitzicht over de Poel. Je kunt daar suppen en bootcampen! Van half april tot half oktober varen er twee veerponten over het Nieuwe Meer van en naar het Amsterdamse Bos: Veerpont Nieuwe Meer en fiets- en voetveerpontje ‘Ome Piet’.

Rondvaartboten

Er zijn rondvaarten waaraan je kunt deelnemen. Deze tochten staan onder leiding van een boswachter. Manege Nieuw Amstelland is een tweede manege die in het bos zit verscholen.

Openingstijden van Het Bosterras

Maandag, dinsdag, donderdag – 13:00-22:00 uur
Woensdag en vrijdag – 11:00-22:00 uur
Zaterdag en zondag – 09:00-18:00 uur

Hotels in de buurt

Wil je jouw bezoekje aan de Amsterdam Manege combineren met een dagje Amsterdam? Ben je daarom op zoek naar een hotel? Hieronder tref je een overzicht van hotels die in de buurt zitten.

1 NH Amsterdam Zuid
4-sterrenhotel
Gratis wifi
2 Holiday Inn Amsterdam
4-sterrenhotel
Gratis wifi
3 Hotel Cafe Restaurant Abina
2-sterrenhotel
Gratis wifi
Gratis ontbijt
4 Dutch Design Hotel Artemis
4-sterrenhotel
Gratis wifi
5 XO Hotels Couture Amsterdam
4-sterrenhotel
Gratis wifi
6 Corendon Village Hotel Amsterdam
4-sterrenhotel
Gratis wifi
7 Steigenberger Airport Hotel
4-sterrenhotel
Gratis wifi
8 Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport
3-sterrenhotel
Gratis ontbijt
9 Grand Hotel Amstelveen
4-sterrenhotel
Gratis wifi
Gratis ontbijt
10 Mercure Hotel Amsterdam West
4-sterrenhotel
Gratis wifi
11 Ibis Budget Amsterdam Zuid
2-sterrenhotel
Gratis wifi
12 Corendon City Hotel Amsterdam
4-sterrenhotel
Gratis wifi
13 Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel
4-sterrenhotel
Gratis wifi
14 Qbic Hotel WTC Amsterdam
3-sterrenhotel
Gratis wifi
15 Best Western Plus Hotel Amstelveen
4-sterrenhotel
Gratis wifi

 

Bosterras, Nieuwe Kalfjeslaan 25, 1182 AA Amstelveen

vrijetijdamsterdam.nl

 

  • Er zijn geen resultaten gevonden.