6.1 C
Amsterdam
donderdag, 21 januari 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Amsterdamse Bostheater – Theater in Amsterdam

+ Google Maps
De Duizendmeterweg 7
Amsterdam, Noord-Holland 1182 DC Nederland
http://bostheater.nl

Het Amsterdamse Bostheater hoort zeker thuis in het rijtje theater in Amsterdam. Amsterdammers en andere belangstellende kunnen er in de zomer terecht voor een heleboel leuke voorstellingen. Terwijl je aan het genieten bent van een voorstel kun je lekker picknicken, terwijl het mooie terras van het Bosrestaurant ook geen verkeerde keuze is.

Concerten, theater en kindervoorstellingen

In het Amsterdamse theater kun je jezelf verblijden door het bijwonen van concerten, theater en kindervoorstellingen. Op het moment van schrijven, anno 2019, bestaat het bos theater om precies te zijn 35 jaar. Al die jaren vereren belangstellenden het bos theater met een bezoekje.

Amsterdamse Bos

De culturele plek is gelegen in het hartje van het Amsterdamse Bos. Officieel is het Amsterdamse bos geen Amsterdams grondgebied maar valt het onder Amstelveen. In het Amsterdamse Bos kun je naast een bezoekje brengen aan het theater, nog veel meer leuke dingen doen.

Grand Cafe

Op het randje van het Amsterdamse bos tref je onder andere de Veranda. Dat is een gezellig restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren. Als het lekker weer is kun je er ook buiten zitten. Op de Bosbaan vind je een prachtig grand café waar je even lekker kunt bijkomen.

Maneges

In de buurt zijn twee maneges. Paardenliefhebbers maar ook mensen die niet van paarden houden zullen zich daar uitstekend vermaken. De Amsterdamse Manage en Manege Nieuw Amstelland zijn de namen van deze ‘paarden bedrijven’. De Amsterdamse manege beschikt over een prachtig bosterras. Dit terras hebben we onlangs opgenomen in een artikel over theetuinen in Amsterdam.

De Bosbaan

In het Amsterdamse Bos vlakbij het bosterras bevindt zich de befaamde Bosbaan. Hier zijn vaak vissers te vinden. Soms trekken ze erop uit met een legio aan hengels en blijven ze er overnachten. Dan staat er een mooi groen tentje bij ze opgesteld.

De Bosbaan wordt voor nog veel meer dingen gebruikt. Zo wordt er onder andere een zwemwedstrijd georganiseerd. De Nederlandse Kampioenschappen kanosprint vinden tevens op de bosbaan plaats.

Daarnaast wordt er door roeiers het meeste gebruik gemaakt van de Bosbaan. Er zijn geregeld wedstrijden en toernooien. Het is hartstikke leuk om naar deze sport te kijken. Het is ook nog eens hartstikke gezellig.

Kiosken

In de zomer zijn er aantal kiosken geopend. Hier kun je lekker iets te eten of drinken kopen. Of wat dacht je van een lekker ijsje in de zomer? Daarnaast zijn er nog veel meer leuke bezigheden nabij het Amsterdamse Bostheater. Check hiervoor de website van het Amsterdamse Bos maar even.

Overige theaters

Cultuurstad Amsterdam heeft natuurlijk nog veel meer theaters in de hoofdstad zoals het Apollofirst Theater, Badhuistheater, Bijlmer Parktheater, Boom Chicago, CC Amstel, Compagnietheater, CREA, De Kleine Komedie, De Krakeling, Eye Filmmuseum, Frascati, Het Amsterdams Theaterhuis, Internationaal Danstheater, Joods Historisch Museum, Koninklijk Theater Carré, De Meervaart, Moco Museum, Polanentheater, PLEIN THEATER, Podium Mozaïek, Het Rembrandthuis, Roode Bioscoop, THOPSS Theater, Torpedo Theater, Toneelmakerij en Veem House for Performance.

vrijetijdamsterdam.nl

Eerder gepubliceerde artikelen in relatie tot deze locatie:

Meivakantie in Amsterdam – Het Amsterdamse Bostheater 4 mei

ZONdag in het bostheater

Amsterdamse Bostheater – Theater in Amsterdam
  • Er zijn geen resultaten gevonden.