Vegan restaurants in Amsterdam

De lekkerste vegetarische restaurants van Amsterdam
Golden Temple Utrechtsestraat.

De lekkerste vegetarische restaurants van Amsterdam

Anno 2019 neemt de populariteit voor vegetarisch voedsel toe met de dag. In ons blog tref je een lijstje met lekkere Vegan restaurants in Amsterdam!

Vegan Junk Food Bar 

De Reguliersdwarsstraat heeft er sinds kort een nieuwe, kleurrijke en knusse eetgelegenheid bij. Die conclusie trok ik zondagavond na een bezoekje aan de Vegan Junk Food Bar aan de Reguliersdwarsstraat nummer 57. Ik had er nog niet van gehoord maar nadat mijn oog tijdens een heerlijke frisse zondagmiddag wandeling door het centrum van Amsterdam gevallen was op de gezellig uitziende Vegan Junk Food Bar, besloot ik zondag een klein online onderzoekje uit te voeren naar deze nieuwe horecagelegenheid. Lees verder.

Virtueel Beyond Burgers restaurant QUEENS

“Wij willen vleesetend Amsterdam veroveren met heerlijke Beyond Burgers. Honderd procent plantaardig welteverstaan en te vergelijken met een echte vleesburger qua textuur, smaak en geur”, aldus ras-ondernemer Rens Bekkers over zijn Queens, het nieuwe virtuele restaurant van de hoofdstad, dat op 25 februari in de Jordaan via Deliveroo en Uber Eats ‘de deuren’ opende.

Met een delivery-only concept speelt Queens in op de steeds populairder wordende maaltijdbezorging in Nederland. Queens is zeven dagen per week van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Er wordt bezorgd in de Jordaan, de binnenstad, de Pijp, Baarsjes en Oud-West in een straal van 2,5 kilometer uit het hartje van de Jordaan.De burgers van Beyond Meat, die als vleesburgers ruiken en proeven, zijn ‘over komen waaien’ uit de Verenigde Staten. Daar zijn de burgers immens populair en hebben zelfs Bill Gates, Richard Brandson en Leonardo di Caprio in het succesvolle product geïnvesteerd.“Wij zijn het eerste Beyond Burger – only restaurant in Amsterdam”, aldus een trots vertellende Rens Bekkers aan het begin van ons gesprek.

Op het menu van Queens staan zes type burgers, waaronder een BBQ burger, een Cheeseburger en een Kimchi-burger met wasabi mayonaise. Als bijgerecht adviseert Queens een ´loaded´ fries. Natuurlijk kun je ook de´plant-based´ bananen milkshake niet laten staan. Alles wat je proeft bij Queens is volledig plant-aardig en vrijwel niet van traditioneel te onderscheiden”, aldus Rens Bekkers tijdens het interview met VTA.

Heeft u een vegetarisch restaurant die in onze lijst thuishoort? Wij zijn gek op tips! Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ook onze berichtgeving over Online Games in Amsterdam.

Volg ook ons blog over de allerleukste fashion pop up stores in Amsterdam

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here