Ren of wandel vrolijkste 5 km in lelijke kersttrui

Ren of wandel vrolijkste 5 km in lelijke kersttrui
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ren of wandel vrolijkste 5 km in lelijke kersttrui

Zaterdagmiddag 15 december staat de Ugly Sweater Run weer op het programma. Deelnemers worden geacht ‘de vrolijkste’ 5 km van het jaar te rennen of wandelen in een foutste kersttrui en de organisatie zorgt samen met de toeschouwers voor een ultieme kerstsfeer in het Amsterdamse Vondelpark. “Reken op oversized kerst inflatables, verse sneeuw en de foutste kerstclassics. Uiteraard zorgen we voor nieuwe verrassingen. We dagen je uit om in je leukste Ugly Sweater creatie nog even calorieën te verbranden voordat de kerstvakantie start”, liet de organisatie enkele weken terug nog weten.

Vanaf half twee gaan de deuren van ‘Winterwonderland Groot Melkhuis’ open. Drie uur worden de prijzen voor best geklede deelnemers bekend gemaakt en vanaf half vier begint het spektakel met de zogenoemde Ugly Sweater Run. Na afloop, vanaf kwart over vier in de middag, begint de gezellige afterparty.

De Ugly Sweater Run steunt kinderen in nood van Save the Children. Dit doen ze door 1 euro per startbewijs in te zamelen. “Want: een echte held verzamelt geld! Geen enkel kind hoort met kerst alleen te zijn, honger te hebben of het koud te hebben. Je vrienden en familie hebben er vast wel iets voor over om jou zwetend en zwoegend voor gek te zien in je foute kersttrui. Dus vraag hen om je te sponsoren voor jouw heldendaad en doneer de opbrengst aan Save the Children”, aldus de organisatie van het lelijke kersttruien event.

vrijetijdamsterdam.nl