Loop de Dam tot Damloop voor kinderen met een spierziekte!

Tijdens de Dam tot Damloop 2017 kunnen de deelnemers individueel of per team zich in te zetten voor de Stichting Spieren voor Spieren.

 Actie

Onder het motto: ‘gezonde spieren inzetten voor zieke spieren’ kun je door deelname aan de Dam tot Damloop 10 EM of de Dam tot Damloop by Night in actie komen voor kinderen met een spierziekte. Bij deelname vraagt Spieren voor Spieren aan iedere deelnemer een eigen bijdrage van €25,- (€28,50 bij Damloop by Night) en een minimaal donatiebedrag van €125,-.

Vanzelfsprekend word je door de Stichting Spieren voor Spieren aangemoedigd om dit bedrag nog verder te verhogen. Ook helpt de Stichting je voor het vinden van donateurs door iedere loper een unieke actiepagina aan te bieden, maar verzoekt tegelijkertijd de deelnemers om zelf ook in actie te komen om sponsors te werven.

Voordelen

Na de inschrijving verzorgt Spieren voor Spieren een startbewijs, een dry-fit hardloopshirt en de mogelijkheid om kort na de start van de Dam tot Damloop uit de startblokken te vertrekken.  Ook is er voor de hardlopers die het meeste geld ophalen een mooie prijs in petto.

Opbrengst

Spieren voor Spieren wil de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte. De opbrengst van de Dam tot Damloop draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Over Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

De Stichting Spieren voor Spieren vindt dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Ze geloven dat samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland ervoor kunnen zorgen dat een betere kwaliteit van leven voor kinderen met een spierziekte en hun gezin en voor hen een beter perspectief voor de toekomst gecreëerd kan worden. 

 vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam