Blog: duurzame initiatieven die Amsterdam rijk is

Blog: duurzame initiatieven die Amsterdam rijk is
Op naar een duurzaam Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: duurzame initiatieven die Amsterdam rijk is

Blijf via het blog van Vrije Tijd Amsterdam op de hoogte van de duurzame initiatieven in Amsterdam! Samen op naar een duurzamere hoofdstad!

VTA support de gedachte van een duurzamere hoofdstad en besteed daarom graag aandacht aan duurzame initiatieven die in Amsterdam plaatsvinden. Alle tips met betrekking tot duurzame initiatieven in de stad zijn derhalve van harte welkom. Stuur dan graag een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

5 februari 2019 

The Maker Market – Handgemaakte producten met liefde en vakmanschap

The Maker Store organiseert zaterdag en zondag 23 en 24 februari 2019 een nieuwe en spetterende editie van ‘The Maker Market’ in de passage van De Hallen. In de stad is De Hallen dé plek om jonge, innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten. Hier vind je handgemaakte producten, geproduceerd met liefde en vakmanschap. The Maker Market richt zich onder andere op duurzame productieprocessen en Fair Trade werkrelaties.


22 januari 2019

Over The Next Generation

The Next Generation is hét online platform waar jij als Amsterdammer geïnspireerd en gemotiveerd wordt om bewustere keuzes te maken. Duurzame keuzes en een duurzame levensstijl. Maar wat houdt het nou in? Hoe moet dat dan? Voelt het als grijpen in het niks? The Next Generation begrijpt dit probleem en geeft hier gehoor aan, het platform dat jou op een makkelijke manier kennis leert maken met het nemen van kleine makkelijke stapjes richting het creëren van een bewuster leven. Het in contact staan met elkaar is voor ons het uitgangspunt, dit is de reden dat wij jou als consument willen verbinden aan onze brede kring van bewuste en lokale ondernemers, onze eigen echte Ecopreneurs. Steeds meer ondernemers zijn bezig met het thema duurzaamheid binnen hun bedrijfsvoering en willen dit naar buiten dragen. Lees verder.


17 januari 2019

Apenkooi krijgt hoogst mogelijke waardering bij uitreiking Greener Festival

Apenkooi krijgt hoogst mogelijke waardering bij de uitreiking van de Greener Festival Awards met het concept DGTL. Daarmee behoort het evenement tot de duurzaamste festivals ter wereld en krijgt DGTL het predicaat ‘Outstanding’ voor het jaar 2018. Eerder deze week ontving Apenkooi Events met het festival ook al The Green Operations Award. Apenkooi onderstreept hiermee zijn ambities: “We willen de duurzaamste internationale festival-organisator van de wereld worden.”

Vanavond mocht Apenkooi Events de ‘Greener Festival Award 2018’ in ontvangst nemen tijdens Eurosonic Noorderslag. De prijs werd toegekend aan het internationale event van Apenkooi, DGTL dat hard op weg is om het eerste circulaire en klimaat-neutrale festival ter wereld te worden. Om die doelen te behalen, sleutelt de organisatie continu aan het ontwerp van het event en zoekt het naar de nieuwste technologische innovaties. Niet alleen met DGTL doet Apenkooi dat, de festivalorganisator wil met haar duurzaamheidsprogramma Revolution alle festivals en evenementen verduurzamen.

Claire O’Neill van AGF: “Het festival DGTL is een rolmodel voor een duurzaam Amsterdam en promoot z’n bevindingen nationaal en internationaal.” Lees het hele artikel.

14 januari 2019


Duurzame initiatieven Amsterdam: workshop schone lucht

De Gezonde Stad in Amsterdam laat er geen gras over groeien. De stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken en houden organiseert woensdagochtend 23 januari een workshop/bijeenkomst over een schonere lucht in Amsterdam. De ochtend wordt georganiseerd in het kader van het Europese luchtkwaliteit onderzoeksproject ClairCity.

De Gezonde Stad, bestaande uit een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad die duurzame initiatieven, projecten en events ondersteunen behandelen tijdens de speciale avonden onder meer vragen zoals ‘wilt u een schonere lucht in Amsterdam?’ en ‘heeft u behoefte aan een betere leefomgeving in uw buurt?’ Personen die daar ideeën over hebben hoe dit zou moeten of zou kunnen worden van harte uitgenodigd voor de duurzame avond. Samen met de andere deelnemers worden scenario’s gemaakt voor een fijnere stad. Check ook ons artikel over dit duurzame initiatief in Amsterdam.


vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog: Theater in Amsterdam

Check ook ons blog: informatie activiteiten en nieuws over online games

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here