Leuke festivals in Amsterdam

festivals in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Festivals-in-Amsterdam! Zijn jullie als vriendengroep, individu of soms wel als stel, op zoek naar leuke festivals in Amsterdam?  De speurneuzen van vrijetijdamsterdam.nl, gaan geregeld op zoek, naar leuke festivals in de hoofdstad. We zetten nieuwe festivaltips iedere week, speciaal voor jullie, in dit oh zo vrolijke en gezellige festivalblog.

Zijn jullie op zoek naar muziekfestivals? Dan hebben we goed nieuws. Via onze pagina uitgaan, lees je leuke nieuwsberichten over toffe dance festivals in Amsterdam en ADE 2019. Nu we het er dan toch over hebben…… Daar hebben we ook leuke terrassen in Amsterdam lijstjes gemaakt, een blog inzake lunchen in Amsterdam, overzicht van LHBTI uitgaansgelegenheden, en een blog voor concertliefhebbers.

Foodfestival TREK

Amsterdam, 08 juli – Het Amsterdamse Amstelpark verwelkomt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli een nieuwe editie van foodfestival TREK.

Acht van Nederlands’ mooiste stadsparken vormen komende zomer het decor voor het zesde seizoen van Festival TREK. Het festival ging op 9 mei van start en duurt nog tot en met zondag 1 september 2019. Parken in Rotterdam, Nijmegen en Enschede zijn al aan de beurt geweest. Amsterdam is de eerstvolgende locatie waar TREK neer zal strijken. Parken in Maastricht, , Utrecht, Den Bosch en Den Haag staan na Amsterdam nog op het programma.

Huiskamerfestival

De stad wordt van 30 augustus tot en met 7 september getrakteerd op een nieuwe editie van het Huiskamerfestival. Tijdens dit unieke theaterspektakel worden huiskamers in alle Amsterdamse stadsdelen omgebouwd tot intieme theaters.

De artiesten liegen er niet om en zijn een mengeling van jong talent en gevestigde namen zoals Yentl en de Boer, Lebbis, Paulien Cornelisse, Johan Goossens en Theo Nijland. De redactie van Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met festivaldirecteur Daniel van Veen. En jij kunt dit artikel nog lezen.

Amsterdam Roots Festival

Van 2 tot en met 10 juli staat in de stad het Amsterdam Roots Festival op het programma. Vrije Tijd Amsterdam sprak met algemeen & artistiek directeur Danka van Dodewaard, op zoek naar het verhaal achter één van de meest bijzondere festivals die onze hoofdstad rijk is.

Indische Buurt Festival 2019: liefde voor en door de buurt

Het Indische Buurt Festival viert de diversiteit en talenten die de buurt rijk is. Op zaterdag 15 juni van 12:00 tot 18:00 uur is de tofste street party van het jaar weer vrij te bezoeken op de Javastraat en op het Javaplein. Geniet van live muziek, dans, straattheater, activiteiten voor alle leeftijden en volop shopplezier op de Amsterdam BLEND Market. Naast vermaak voor en door de buurt staat duurzaamheid centraal met o.a. ontmoetingsspelletjes, een debattent en duurzaamheidsplein. Alle highlights zijn te volgen op de facebookpagina van het Indische Buurt Festival.

Voor en door de buurt!

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin voert het welkomstwoord. Dit jaar is er extra aandacht voor buurtbetrokkenheid en verbinding met elkaar met o.a. speelse ontmoetingsactiviteiten en fotoshoots met ‘vreemden’ door Buurthulp en Vanzelfsprekend, het DAT DUS poster project van Grafisch Werkcentrum Amsterdam en het vormgeven van jouw idee voor de buurt samen met de Indische BuurtBalie en Wijkkunde. In de Debattent van Sociaal Cement discussieer je met buurtgenoten tijdens diverse sessies: Drop die stelling gezonde levensstijl, Vanzelfsprekend, Wijkkunde en Atelier K&K.

Op het Duurzaamheidsplein ism Samen Vooruit en verspreid over het festivalterrein zijn er uiteenlopende activiteiten en informatiepunten rondom duurzaam leven: van geld bespaartips en afvalvermindering tot upcycle workshops en kledingruil. Duurzaam leven is ook gezond leven: lokale gezondheidsambassadeurs laten proeven hoe eenvoudig en lekker bewust koken kan zijn, UVA geeft hardlooptips en de Health & Beauty PTG crew zorgt dat je letterlijk goed in je vel komt te zitten met thaise massages.

Op de Amsterdam BLEND Market staan buurtbewoners, sociale initiatieven, ondernemers en creatieven met een keur aan koopwaren. Snuffel tussen de kramen met zelfgemaakte en design accessoires, cadeaus, kleding, tweede leven artikelen (vintage, tweedehands en upcycled), natuurlijke verzorgingsproducten en wereldse of lokaal geproduceerde lekkernijen. Wie zelf een kraampje wil kan zich aanmelden via www.amsterdamblendmarket.nl. Als betrokken buur je een paar uurtjes inzetten tijdens het Indische Buurt Festival? Meld je aan voor het vrijwilligersteam via festivalindischebuurt@gmail.com.

Volop vermaak

De hele dag zijn er doorlopend spel en creatieve activiteiten voor jong en oud. Muzikaal vermaak is er van de ACCU Fanfare, Het Wijktalentenorkest met Koor Indische Buurt, Echofly, Tipica Trova en Sheila’s Soul. Pretvormer en De Wereldwandelaar zorgen voor theatrale verrassingen op straat.

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here