Vogue Fashion Festival feestelijk geopend in het Amstel Hotel

Vogue Fashion Festival feestelijk geopend in het Amstel hotel
Karin Swerink, Viktor & Rolf, Fiona Hering en teckel Zwaantje Foto: RVDA - portrait and fashion photography.

Vogue Fashion Festival feestelijk geopend in het Amstel Hotel

Vanochtend werd de allereerste editie van het Vogue Fashion Festival feestelijk geopend door Vogue’s hoofdredacteur Karin Swerink in het beroemde Amstel Hotel. Tijdens dit Vogue-event op 6 en 7 oktober laten 700 modeliefhebbers zich inspireren en informeren tijdens twee dagen die bomvol staan met seminars, workshops en masterclasses.

Viktor & Rolf 

Vogue journaliste Fiona Hering startte de eerste editie van het Vogue Fashion Festival in bed met een interview van topontwerpers Viktor & Rolf. En niet onbelangrijk, voor hun op het bed lag teckel zwaantje, met daarvoor een zaal vol nieuwsgierige modeliefhebbers.

Een relaxte setting, precies wat de organisatie voor ogen had. “Geniet lekker van de dagen. Vraag aan ons wat je wilt vragen. Geniet van de lekkere taartjes. Nogmaals, maak er mooie dagen van”, liet hoofdredactrice Karin Swerink vanaf het podium aan het publiek weten.

Ontwerpers en influencers 

Na de openingssessie verspreidde de menigte zich over de verschillende zalen in het hotel om deel te nemen aan een seminar, workshop of masterclass. Ontwerpers zoals Dean & Dan Caten van Dsquared2, Sander Lak van Sies Marjan, Ronald van der Kemp en Jan Taminiau maken hun opwachting, net als influencers Negin Mirsalehi, Pernille Teisbaek en Veronika Heilbrunner.

Ervaringen en visie op de modewereld

Samen met vele andere mode-iconen laten zij hun stem horen in Vogue Talks: seminars, masterclasses en workshops waarin ze hun ervaringen en visie op de modewereld delen. Vogue’s favoriete modellen Marjan Jonkman, Julie Hoomans, Vera van Erp en Rose Bertram worden geïnterviewd door Fiona Hering in de Supermodel Talk.

Verder noemenswaardig: de paneldiscussie over diversiteit in de mode waarin moderator Stephanie Afrifa in gesprek gaat met Valentijn de Hingh, Jessica Gyasi en Danielle van Grondelle.

Word on the Street 

In Word on the Street verklaart moderator Perre van den Brink (Vice) samen met onder anderen Guillaume Schmidt (Patta) en Freddy Tratlehner (De Jeugd van Tegenwoordig) en zijn merk (Tratlehner) het immense succes van Nederlandse streetwearlabels.

Ook is er een seminar waarin Zalando en MOAM Collective hun kersverse samenwerking uit de doeken doen. Wie altijd al heeft willen weten hoe het is om bij Vogue te werken, kan speeddaten met de redactie.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Unieke kans, speeddaten in het Amstel Hotel

Iconen en influencers uit de modewereld bij Vogue Fashion Festival

De stylist van Michelle Obama komt naar het Vogue Fashion Festival

Vogue is de droom van iedere modejournalist