Fashion Fest finale tijdens weekend of Global Cultures in Tropenmuseum

Op zaterdag 9 december vindt de grande finale van de modewedstrijd ‘fashion fest’ plaats. Deze modewedstrijd is een co-creatie tussen MAFB, Tropenmuseum en Research Center for Material Culture. Samen presenteren zij de modetalenten van de toekomst.

JURY

In de jury zitten Baauw (The Amazing Agency en Amazing Faces), Daan van Dartel (conservator Populaire Cultuur & Mode Tropenmuseum) en Pascal Duval Slothouwer (Head of Creative ASOS). De presentatie is in handen van fashion stylist en creative producer Jeanpaul Paula. Hij was 3 jaar fashion director van WAD magazine in Parijs en heeft gewerkt met brands zoals: Alexandre Vauthier, Carharrt, Lacoste, Daily Paper, Hermes en Patta. JeanPaul Paula was het afgelopen seizoen van HNTM 2017 jurylid.

WEEKEND OF GLOBAL CULTURES

De Fashion Fest is onderdeel van de Weekend of Global Cultures op 9 en 10 december waar ze kijken naar vernieuwende ontwikkelingen in de populaire cultuur wereldwijd – met een speciale focus op hiphop, cultureel erfgoed, mode en identiteit. Voor deze eerste editie nodigen ze kunstenaars, academici, activisten en smaakmakers uit om een scala aan perspectieven, performances en nieuwe werken te presenteren in het Tropenmuseum.

Ambitieuze modetalenten

Geïnspireerd op de collecties van het Tropenmuseum en de tentoonstelling ‘Fashion Cities Africa’ ontwikkelen 64 vernieuwende en ambitieuze modetalenten creaties op het gebied van ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk. In de monumentale Lichthal van het museum laten de deelnemers tijdens een modeshow zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd en gemaakt.

vrijetijdamsterdam.nl

Video: Tropenmuseum