10 jaar ETQ: 36 kleuren & focus op duurzaamheid

Wat in 2010 begon als een klein project met vrienden; “Laten we een schoen ontwikkelen die luxe en design ademt, maar ook bescheiden, minimalistisch en betaalbaar is”, bleek een veelbelovend idee. 10 jaar later lanceert ETQ de iconische LT01 als een luxe interpretatie van de klassieke tennisschoen in 36 kleuren met aandacht voor duurzaamheid.

36 kleuren

In 2010 investeerde co-founder & creative director Patrick van der Woude al zijn spaargeld in de eerste productieorder – precies genoeg voor 36 paar. Om het tienjarig bestaan van het meest iconische model, de LT01, te vieren brengt ETQ deze schoen uit anno 2020 in 36 kleuren.

 

Same, but better

Na twintig collecties is het ontwerp vrijwel hetzelfde gebleven terwijl de constructie van het model continu is verbeterd. In tien jaar tijd zijn er o.a. technieken ontwikkeld om het leer zachter te maken, zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit. Door de constructie te verfijnen en eigen binnenzolen te ontwikkelen, wordt gezorgd voor meer draagcomfort. Ook is er continu aandacht voor verduurzaming; zo slaagde ETQ er in om de impact op het milieu te verminderen door o.a. betere leer looi-technieken, water-zuiveringssystemen en gerecyclede materialen zoals ECONYL® te gebruiken.

 

Van automonteur naar entrepeneur

Patrick leerde zijn handigheid als monteur onder de motorkap bij Toyota, wat hem daar vooral heeft gevormd is de Japanse kijk op kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Toch zag hij geen toekomst in het leven als monteur, zijn passie en liefde voor schoenen bracht hem gaandeweg in de retail. Hier leerde hij meer over de supply and demand, waar het vaak draaide om wat er nieuw, anders of cool was. Ondertussen groeide bij hem steeds meer de drang om het juist beter te doen met als doel een schoen te maken die tijdloos en extreem comfortabel is en lang meegaat met een duurzame visie.

VTA Fashion

vrijetijdamsterdam.nl