20.3 C
Amsterdam
maandag, 1 juni 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Westergasterras in Amsterdam West

8 juni 2019 @ 08:00 - 1 september 2019 @ 17:00

Westergasterras in Amsterdam West

Westergasterras in Amsterdam West

Het Westergasterras in Amsterdam West is een leuk, trendy en hip terras in de stad. En dat is wel een leuk aanradertje, als je nog een terras moet zoeken. Zelf ben ik fan van het Westergasterras, gelegen op het Westergasterrein.

Bij dit terras in Amsterdam West, kun je in één van de chille zitzakken, lekkere kwaliteitsuurtjes met je vrienden, vriendinnen, geliefde, zakenrelatie of familie doorbrengen.

Door de wisseling van de wacht denk ik dat het Westergasterrein weleens ‘the place to be’ kan gaan worden. En je kunt er nu al leuke dingen doen.

Lunchen en smaakvol dineren

Goed, terugkomend op het hippe Westergasterras. Daar kun je lekker lunchen en smaakvol dineren. Dat doe je dan ook nog eens in een uiterst gezellige, knusse setting, en niet te vergeten op de ‘heilige’ culturele en feestelijke grond van het Westergasterrein. Vergeet vooraf niet te reserveren.

Na het terras gezellig stappen of iets cultureels doen

We vermelden expliciet cultuurgrond en feestelijk, omdat er veel cultuuropties en uitgaansmogelijkheden zijn. Groot bijkomend voordeel is dat je zodoende, na een super chille terrassessie op het Westergasterras, vervolgens iets cultureels kunt ondernemen, of er een duik kunt nemen in het Amsterdamse nachtleven.

Toffe feesten in de Westerunie

Dat nachtleven zal ik nog even verder toelichten. Precies tegenover het Westergasterras zit de Gashouder. Het meest vooraanstaand feest dat daar wordt georganiseerd, is zonder aarzelen Awakenings. Het populaire feest wordt er al jarenlang door een trouw techno-publiek bezocht. Onderschat ook de Westerunie niet, een toffe nachtclub in Amsterdam.

Amsterdam Dance Event op Westergasterrein

De Westerunie zit weliswaar verscholen achter het Westergasterras, maar er worden toffe feesten gegeven. Tijdens het Amsterdam Dance Event brachten we twee keer een bezoekje aan de Westerunie. Een keer op een wervelend ochtend feestje, en een andere keer tijdens het overgewaaide concept van Watergate, een nachtclub uit Duitsland, welke in combinatie met Pleinvrees uit Amsterdam werd georganiseerd.

Mercedes Fashion week

Enkele jaren terug waren we op het Westergasterrein aanwezig, toen er nog de befaamde Mercedes Benz Fashion Week plaatsvond. We hebben menige hippe kleding creatie voorbij zien komen. Inmiddels wordt de Fashion week niet meer op het Westergasterrein georganiseerd, maar dat ter zijde.

Funhouse en Multigroove

In de Westerunie wordt trouwens ook het populaire LHBTI feest Funhouse georganiseerd. Naast de reguliere edities in de Westerunie, doen soms de Westerliefde en het Transformatorhuis ook mee. Dat is dan de grote editie. En, tijdens de allergrootse editie wordt de Gashouder zelfs opengesteld.

Als laatst genoemde ‘techno tempel’ de deuren opent is het vaak tijdens Pride Amsterdam. We waren zels een keer tijdens Multigroove in de Westerunie, het publiek bestond uit ‘ouwe jongens krentenbrood’, en iedereen stond keihard te hakken.

Summer Breeze en voetjes van de vloer

Binnenkort staat het Westergasterrein trouwens in het teken van Summer Breeze! Summer Breeze brengt het Westergasterras voor de 14e zomer op rij, iedere donderdag in heerlijke Latin-sferen!

Donderdag 20 juni is het tijd voor de tweede editie, van het meest tropische, buiten-feestje van de allerleukste stad van Nederland. Zelf zijn we er nog nooit geweest, dus binnenkort gaan we ook maar eens een kijkje nemen.

Nog meer leuke dingen

Het Westergasterrein is een levendig gebied. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. De Roze Filmdagen zijn een jaarlijks terugkerend event, die op culture terrein worden georganiseerd.

Het Milkshake Festival, dat we kunnen betitelen als het meest kleurrijke festival van de stad, vindt naast het Westergasterrein in het Westerpark plaats. Een bekend food festival dat op het gras van het Westerpark wordt georganiseerd is Rollende Keukens.

vrijetijdamsterdam.nl

Heb je ons blog over Pinksteren in Amsterdam al gelezen?

Gegevens

Begin:
8 juni 2019 @ 08:00
Einde:
1 september 2019 @ 17:00
Evenement Categorie: