31.7 C
Amsterdam
dinsdag, 11 augustus 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsschouwburg – Chekhov’s First Play

11 oktober 2018 @ 20:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:30, repeating until 13 oktober 2018

Stadsschouwburg - Chekhov's First Play

Stadsschouwburg – Chekhov’s First Play (Platonov).

Chekhov’s First Play was de openingsvoorstelling van het Dublin Theatre Festival 2015 en kreeg niet voor niets de Irish Theatre Award voor beste geluidsontwerp. Iedere toeschouwer krijgt een koptelefoon en Moukarzel begeleidt ons met zijn commentaar door het stuk. Ondertussen dwalen de personages over het toneel, eeuwig wachtend op Platonov, alsof ze in dat ene stuk van Beckett zitten. En dan zwijgt de stem in onze oren en kantelt de voorstelling.

Theaterkrant: ‘Nu gaat de theatrale werkelijkheid met de echte aan de haal. En andersom. Want Platonov is gearriveerd. De katalysator. Niet gespeeld door iemand van het gezelschap maar door iemand uit het publiek. En zo wordt Tsjechov met een reuzenzwaai naar het heden gekatapulteerd. Alle desillusies waar zijn negentiende-eeuwse Russische karakters mee behept zijn, krijgen een hedendaagse variant.’

Chekhov’s First Play is de vierde productie van Dead Centre, een Iers gezelschap (dat afwisselend in Dublin en Londen bivakkeert) onder aanvoering van dramaturg Ben Kidd (38) en acteur / regisseur Bush Moukarzel (35).

11, 12 en 13 oktober /20:30 / Bron en meer informatie: Stadsschouwburg

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam, Noord-Holland Nederland + Google Maps