8 C
Amsterdam
woensdag, 20 januari 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsschouwburg Amsterdam – Thuislozen 18 november

18 november 2018 @ 15:00

Stadsschouwburg Amsterdam – Thuislozen 18 november

Stadsschouwburg Amsterdam – Thuislozen 18 november. Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen.

In Thuislozen (1997) toont de Zweedse schrijver Lars Norén een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe ‘gewone’ mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar die minder gefortuneerde mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk Thuislozen midden in de kring van thuislozen en thuiszoekers. Je hoort de verhalen van de personages en ervaart hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zoals een wethouder, vrijwilligers of hulpverleners uit de stad spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend.

Thuislozen is het vervolg op het succesvolle Een soort Hades waar Thibaud Delpeut de Regieprijs 2016 voor ontving.

Dit theaterevenement beleef je in de zaal én op het podium. De makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol speel jij?

18 november / 15:00 / Bron en meer informatie: Stadsschouwburg

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Stadsschouwburg Amsterdam
Amsterdam, Noord-Holland Nederland + Google Maps