11.2 C
Amsterdam
dinsdag, 22 september 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PinksterJazz – Pinksteren in Amsterdam

10 juni 2019 @ 13:30 - 17:00

Pinksteren in Amsterdam - PinksterJazz op ´t IJ!

PinksterJazz – Pinksteren in Amsterdam

PinksterJazz op ‘t IJ! Heb jij al leuke plannen voor het Pinksterweekend in de hoofdstad. Liefhebbers van Jazz kunnen zich zondag 10 juni tegoed doen doormiddel van heerlijke live jazz-muziek op het Amsterdamse IJ. Jawel, muziekliefhebbers kunnen Tweede Pinksterdag in Amsterdam, aan boord instappen en meevaren terwijl ze genieten van een lekker glas wijn in combinatie met zwoele jazzy klanken.

Er staat een heerlijk glaasje Prosecco klaar

In het Facebook-bericht, welke we lezen op de evenementenpagina, zien we dat je door de kapitein en zijn bemanning ontvangen wordt met een heerlijk glaasje prosecco. Vervolgens vertrekt het Amsterdamse schip voor 3 uur over het water van ‘t IJ. Tijdens de drie uur die je vanaf het schip op het water wordt gevaren, wordt je getrakteerd op swingende jazz. “Vaar mee en beleef PinksterJazz op ´t IJ”, aldus de organisatie via Facebook!

Het decor van GVB pondjes

Nu we het toch over ‘t IJ hebben. Het water dat onder andere langs het Centraal Station stroomt, is het decor van GVB pondjes die gedurende de dag op en af varen. Aan de andere kant van CS kun je bijvoorbeeld naar de ADAM toren. In dat hele mooie gebouw valt genoeg te beleven.

Vlakbij dat imponerende gebouw ligt aan de linkerkant het EYE filmmuseum. Even voor de mensen die er nog niet zijn geweest, je kunt er meer doen dan film kijken. Ze hebben onder andere een heerlijk terras, lekker restaurant en een bijzonder ogende binnenruimte.

Lopen richting Amsterdam-Noord

Als je met het pondje aankomt en je loopt verder rechtdoor loop je echt richting Amsterdam-Noord. In dat Noordelijke deel van Amsterdam, zijn voldoende mooie ‘onontdekte’ plekjes, en onder andere echte Amsterdamse kroegen te bezoeken.

Ten slotte, tippen we je nog twee activiteiten, die ook leuk zijn om te bezoeken. Overweeg een bezoekje aan Cinetol. Daar is het tijd voor een mooi en onvervalst live optreden in Amsterdam. En festival Vurige Tongen bij Ruigoord, vindt tijdens het Pinksterweekeinde ook plaats.

vrijetijdamsterdam.nl

Gegevens

Datum:
10 juni 2019
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/2276163635995381/