10.2 C
Amsterdam
vrijdag, 5 juni 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Nederlands Kampioenschap kanosprint 2019

1 september 2019 @ 08:00 - 18:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 1 september 2019 at 08:00

Nederlands Kampioenschap kanosprint 2019

Het Nederlands Kampioenschap kanosprint 2019 vindt op vrijdag 30 augustus plaats op het water van ‘de Bosbaan’ in het Amsterdamse Bos. Het Nederlandse topsport evenement wordt georganiseerd door de Commissie NK Kanosprint als onderdeel onder de Stichting Kanoactiviteiten. Deze organisatie heeft meerdere organisaties van verschillende NK’s voor de kanosport onder zich.

Prachtige kanostrijd

“Het NK is voor iedereen toegankelijk die is aangesloten bij het Watersportverbond. Door de diversiteit in deelnemers en het respect die een ieder voor een ander heeft is het een gemoedelijke sport. Echter wordt er door de Nederlandse topvaarders net als bij WK’s en EK’s enorm voor gestreden”, liet Sandy Dekker, één van de leden van de organisatie, onlangs weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

Sportief spektakel

Het sportieve spektakel in het Amsterdamse Bos wordt ieder jaar georganiseerd. Het is zelfs een Olympische discipline waarbij men op vlak water zo snel mogelijk een wedstrijd tegen 8 anderen moet varen over afstanden van 200, 500 en 1000 meter. De races worden gevaren in eenpersoons (k1), twee persoons (K2) en vier persoons (K4) kano’s.

Leuke dingen doen

Ben je geen sportliefhebber en vind je het niet leuk om te gaan kijken bij het Nederlands Kampioenschap kanosprint? Wees dan niet getreurd. Er zijn in de hoofdstad nog veel meer leuke activiteiten te doen. Neem hiervoor een kijkje in ons speciale blog met leuke dingen doen in Amsterdam.

TIP

Daarnaast hebben we nog een leuke tip voor je. Een dag na de sportieve kano races kunnen sportliefhebbers hun hart ophalen tijdens de triathlon in Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens de triathlon in Ouderkerk aan de Amstel zal zelfs het officiële NK Sprint plaatsvinden. Absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gegevens

Datum:
1 september 2019
Tijd:
Evenement Categorie:
Website:
www.kanosprint.nl

Locatie

Amsterdam, Noord-Holland Nederland